Hirdetés

Pálinkás: Miniszterek mondták volna meg, kik nyerjenek a pályázatokon

Pálinkás: Miniszterek mondták volna meg, kik nyerjenek a pályázatokon

2021. június 18. - 10:52
0 komment

 

Pálinkás József az Új Világ Néppárt elnöke részletes interjút adott a Telexnek.

Facebook fotó

Hirdetés

Pálinkás József, az Új Világ Néppárt miniszterelnök-jelöltje, aki az első Orbán-kormány oktatási minisztere, valamint 2018-ig a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vezetője volt részletes interjút adott a Telexnek. A 2018-ig terjedő időszakból azt mesélte, hogy "nagyon sok kormányzati ember keresett meg azzal, hogy nyúljak bele a pályázati rendszerbe". Az általa vezetett hivatal kezelte ugyanis a magyar mikro- és kisvállalkozások innovációs pályázatait.

Nem nevezett meg senkit az interjúban, hiszen bizonyítani nem tudná állításait, de azt azért elmondta, hogy miniszterek és államtitkárok adták egymásnak a kilincset irodájában, hogy közöljék, kiknek kellene esélyt kapnia a pályázatoknál. "Eljön, nyilván elkezdünk beszélgetni, hogy milyen az időjárás, hogy vannak a gyerekei, előveszi a papírt, és azt mondja, ez a pályázó megkereste őt, és azt szeretné, hogy ők nyerjenek" - emlékezett vissza Pálinkás József. Hozzátette, hogy nem az nyert, aki mellett erősködtek, ami miatt a fontos emberek jelezték is nemtetszésüket.

A NER-rel kapcsolatos felelősségét elutasította. Kijelentette, hogy lelkiismeret-furdalása nincs. "Én nem a NER-t, hanem a Fideszt támogattam. 1998 és 2002 között tagja voltam a kormánynak, majd kétségtelenül segítettem a Fideszt, pontosabban Orbán Viktort 2002 és 2005 között, hogy a Fidesz egy valódi néppárt legyen" - mondta arról az időszakról.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások