Hirdetés

Pálinkás: A kormány újra létrehozta a III/III főcsoportfőnökséget

Pálinkás: A kormány újra létrehozta a III/III főcsoportfőnökséget

2021. július 19. - 10:27
0 komment

 

Pálinkás József a Facebook-oldalán reagált a kormány megfigyelési botrányára.

Facebook fotó

Hirdetés

Pálinkás József, az Új Világ Néppárt miniszterelnök-jelöltje a Facebook-oldalán reagált az Orbán-kormány megfigyelési botrányára. Mint a Direkt36 cikkéből kiderült, a kormány izraeli kémszoftvert vásárolt, amivel több mint 300 magyarországi célpontot figyelt meg. Köztük nemcsak ellenzéki politikusokat, hanem újságírókat és üzletembereket, sőt, még egy egyetemistát is.

Pálinkás József bejegyzésében keményen fogalmazott: "a Pegasus kémszoftver állampolgárai ellen történő felhasználásával a kormány újra létrehozta a III/III főcsoportfőnökséget". Saját polgárai ellen diktatúrák eszköztárát vetve be ezzel, teszi hozzá a pártelnök, miniszterelnök-jelölt. "Már tényleg csak a politikai gyilkosságok nincsenek a kormány megfélemlítési eszköztárában?" - veti fel a kérdést Pálinkás József.

Az akadémia volt elnöke azt is sürgeti, hogy 2022 után nyilvánosságra kell hozni, miként használták a Pegasus programot. "Harminc év (ebből 15 évig Orbán Viktor volt a miniszterelnök) nem volt elég az 1990 előtti ügynökakták nyilvánosságra hozatalára. A Pegasus-ügy arra is rávilágít, hogy miért" - mutatott rá.

A kommentben a miniszterelnök-jelölt kritikusan nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék a Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását sürgeti. "Könyörgöm, mi ebben a nemzetbiztonsági kérdés? Magyar állampolgárok után kémkedett a magyar kormány. Csak most nem kellenek ehhez önkéntes vagy megfélemlített besúgók. Ezt az ügyet a magyar szavazópolgárok elé kell vinni!" - írta bejegyzése alatt Pálinkás.

Via Facebook


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások