Hirdetés

Összekeverték Orbánt az USA külügyminiszterével Brazíliában

Összekeverték Orbánt az USA külügyminiszterével Brazíliában

2019. január 03. - 06:38

 

„Az Egyesült Államok külügyminisztere találkozott a brazil elnökkel" – írta a brazil kormány Twittere Bolsonaro beiktatási fotója alá. A szélsőjobboldali elnök beiktatási posztja még azt is elárulja, hogy az USA a második legnagyobb kereskedelmi partnere Brazíliának.

A brazil kormány Twittere

Hirdetés

Érthető tehát, hogy Bolsonaro és neje büszkén áll a fotón, amelyen sajnos azonban nem Mike Pompeo, hanem Orbán Viktor feszít. 

A kölcsönös büszkeséget sajnos teljesen elrontotta az Egyesült Államok brazil nagykövetsége, amely köszönte az említést, de megjegyezte, hogy annak az úrnak semmi köze az országukhoz. 

Azért reméljük, hogy a két elnöknek legalább egyórányi boldogság megadatott, amíg Orbán azt érezte, hogy királyként bánnak vele e távoli országban, Bolsonaro pedig örömmel nyugtázta, hogy milyen büszkén feszít mellette az USA külügyminisztere.

A brazil kormány oldala ezután javította a bejegyzést, így a Revistaforum cikke  és az amerikai nagykövetség posztja emlékeztet erre a boldog pillanatra. 

Később folytatódtak a brazil félreértések Orbán körül. A helyzeten szépíteni próbált a brazil elnök fia: az egyébként parlamenti képviselőként dolgozó  Eduardo Bolsonaro közös képet posztolt Orbánnal. Az ifjú Bolsonaro el is találta, hogy melyik ország elnökével ölelkezik, viszont testhez állóbbnak gondolta Orbánhoz a kamuprofilt, amely azt állítja: 

, és ezért ezt az oldalt linkelte a magyar miniszterelnökhöz.

A felhőtlen szórakozás remélhetőleg folytatódik, Bolsonaro közben ugyanis elfogadta Orbán Viktor meghívását. Bízunk benne, hogy tudja, nem az Egyesült Államokba utazik. Ha létrejön a budapesti találkozó, tudósítunk a brazil elnök budapesti bakiparádéjáról.

index.hu


 
Hirdetés

Friss hozzászólások