Hirdetés

Orbán volt hétfőn reggel a CNN vezércikke

Orbán volt hétfőn reggel a CNN vezércikke

2021. július 12. - 10:43
0 komment

 

A Fudan Egyetem magyar kampusza volt a cikk fókuszában.

CNN képernyőfotó

Hirdetés

A Fudan Egyetem készülő magyar kampuszának megosztó tervéről és a választásra készülő ellenzékről írt vezető anyagot a CNN. Az amerikai lap szerint Orbán keleti politikája mozgósította az ellenzéket. Az ellenzéki együttműködésről írva, a lap csak a Jobbikra, a Momentumra és a Párbeszédre tért ki, az MSZP-re és a DK-ra nem, de kiemelte az ellenzéki pártok 2019-es sikerét.

A CNN Krekó Péter politikai elemzőt kérdezte meg, aki válaszában arról beszélt, hogy a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvénnyel a Fidesz megosztani kívánta az egységesülő ellenzéket. A Fudan Egyetem tematikájával ráadásul az ellenzék együttesen tudta akár még a Fidesz egyes szimpatizánsait is megszólítani.

Az amerikai lap a Fudan Egyetem projektjével kapcsolatban többször idézi a Direkt36-ot, amely részletesen írt a beruházás anyagi hátteréről, és arról, hogy a tervezett Diákváros helyére épülne fel. Matura Tamás Kína-szakértőt is idézi a cikk, aki elmondja, hogy a Fudan valóban a világ felsőoktatásának élvonalába tartozik, ám éppen ezért oktatókat szipkázhat el a magyar felsőoktatásból, ráadásul helyválasztásával még a magyar diákok lakhatását is megnehezíti.

"Orbán régóta fejfájást okoz az EU-nak" - ezt pedig már Dermot Hodson nyilatkozta a CNN-nek, aki a London University politológus professzora. Szerinte a magyar kormányfő "veszélyes kombinációt" követ, mert egyszerre ágáll az EU ellen, mégis bent van, és nem is kíván kilépni.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások