Hirdetés

Orbán Viktor odatette magát múlt héten a Facebookon

Orbán Viktor odatette magát múlt héten a Facebookon

2021. július 12. - 07:30
0 komment

 

A Telex Facebook-elemzésében feltette a kérdést: máskor vajon miért nem tőrödik ennyit a Facebookkal Orbán Viktor?

Facebook videó vágóképe

Hirdetés

A múlt héten úgy tűnt, a futball láz lecsengése után minden visszatér a megszokott kerékvágásba. Háttérbe kerülnek a fideszesek, és újra meg is nyerte Jakab a lájkbajnokságot. A mostani hét azonban megtörte a várakozásokat. Orbán Viktor végzett az élen, mióta vezetik a listát, immáron hatodik alkalommal. Az ezüstérmet pedig Varga Judit szerezte meg, így az utóbbi hónapokhoz képest az a szokatlan fordulat történt, hogy az első két helyezést a kormánypárt hozta el. Kicsivel lemaradva Jakab Péter most a harmadik helyen zárt.

A lap részletesen elemzi, vajon miért nem facebookozik mindig annyira tudatosan a miniszterelnök és stábja, mint ahogy ezen a héten tette. Orbán ugyanis általában akkor tört az élre, amikor igazi lájkvadász időszak volt. Mivel a kormányfőé a magyar politikusok közül a legnagyobb követőtábor, ezért ha úgynevezett lájkmágnes posztokat oszt meg, akkor azok szükségszerűen kimagasló interakciókat ér. De ezek a tartalmak általában apolitikus posztok. Most azonban tudatos politikai bejegyzésekkel sikerült az élre kerülnie. Kérdés, máskor miért nem foglalkozik ezzel? Erre csak találgatni lehet. Könnyen lehet, hogy egész egyszerűen megengedheti ezt magának, hiszen a hatalma adott, ráadásul van egy gigantikus propaganda udvara. Másrészt pedig - veti fel a Telex újságírója - a ritkább posztolással akarnak súlyt adni annak, amikor mégis megszólal a Facebookon a miniszterelnök.

Az ellenzéki térfélen azonban kis tanácstalanság lett úrrá. Nem vették még fel a kormánypárti közösségi médiás tempóváltást, és egyelőre nem találják még a témákat az előválasztásos, felemás uborkaszezonban. Jakab Péter vagy nem találta még meg a parlament nélküli időszakban saját hangját, vagy rápihen az előválasztási kampányhajrára. Sikert könyvelhet el azonban Z. Kárpát Dániel és Márki-Zay Péter, akiket bár korlátozott a Facebook, de ismét vissza tudtak kapaszkodni az élmezőnybe.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások