Hirdetés

Orbán Viktor nyerte a múlt hetet a Facebookon

Orbán Viktor nyerte a múlt hetet a Facebookon

2021. szeptember 06. - 07:00
0 komment

 

Vége a nyárnak és az uborkaszezonnak a közösségi médiában is.

Facebook fotó

Hirdetés

A Telex hétről-hétre összesített közösségi médiás versenyében is véget ért a nyár és a uborkaszezon, és az elmúlt év egyik legaktívabb hetét hozták össze a politikusok. Összesen majdnem két millió interakciót ért el az első 15 szereplő, az első három helyezett mind meghaladta a 200 ezer lájkot. Jól mutatja az intenzitást az, hogy sok hét után most nem jutott be az első 15 helyezett közé Márki-Zay Péter, pedig így is elnyert 48 ezer lájkot, amellyel a korábbi hetekben akár az ötödik is lehetett volna. Ezt a felpörgött hetet végül Orbán Viktor zárta az élen, mögötte nem sokkal lemaradva Karácsony lett az ezüstérmes. Kivételesen ketten jutottak a kormánypártból a dobogóra, mert Varga Judit szerezte meg a bronzt.

Az előválasztáson kívül az a téma, amely begyújtotta a lájkrakétákat az a kormánypártok által meghirdetett "Stop Gyurcsány! Stop Karácsony" petíciógyűjtés volt, amelynek köszönhetően Kocsis Máté és Hollik István is megdöntötte egyéni rekordját a Facebookon. Ritkán fordul elő, hogy ilyen sok fideszes politikus bekerüljön a legjobban teljesítő 15 közé, de most hatnak is sikerült. Szintén fontos téma volt az iskolakezdés, amely kérdésben Jakab Péter bejegyzése teljesített a legjobban, a maga 33 ezer lájkos posztjával. Végül a paralimpiai is besegített a politikusaink számára a lájkvadászatban, előfordultak a témában 10 ezres teszikeléssel ellátott bejegyzések is.

A miniszterelnök-jelöltek külön versenyében a Facebookon Jakab Péter és Karácsony Gergely a legstabilabb és teljesít a legjobban. Lemarad tőlük kissé Dobrev Klára, aki elég rapszodikus eredményeket hoz a közösségi médiában. Fekete-Győr András maximuma az 50-60 ezer lájk körül mozog, amivel az esetek felében be is jut a top15-be, míg Márki-Zay Péter követi őt kisebb kilengésekkel.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások