Hirdetés

Orbán Viktor: nem most van itt az ideje annak, hogy a kórházakból álhíreket gyártsunk

Orbán Viktor: nem most van itt az ideje annak, hogy a kórházakból álhíreket gyártsunk

2021. április 01. - 10:55
0 komment

 

A miniszterelnök a független sajtó szabad járványügyi tájékoztatásról közzétett nyílt levelére is reagált.

MTI fotó

Hirdetés

Orbán Viktor a koronavírushelyzettel kapcsolatban interjút adott az M1-nek. A nyitással kapcsolatban azt mondta, hogy a 2,5 millió beoltott jelenti a feltételt hozzá. "A 2,5 milliót egy erkölcsi törvény jelölte ki számunkra, addig ugyanis nem szabad újradindítani az országot, amíg a leginkább életveszélyben lévők nem kapták meg az oltást, vagyis nem kerültek ki a közvetlen életveszélyből. Ez a 65 éven felülieket jelenti" - nyilatkozta a miniszterelnök.

Volf-Nagy Tünde műsorvezető az egészségügy teherbírásáról is kérdezte Orbán Viktort, amelyre meglehetősen cinikusan reagált. Volf-Nagy Albert Camus A pestis c. könyvből idézve fordult a miniszterelnökhöz: "Ha az ember csak négy órát alszik, akkor nem érzelgős. Olyannak látja a dolgokat, amilyenek, az igazság szerint." Erre Orbán azt válaszolta, hogy "hát én is négy órát szoktam aludni és nem vagyok híján azér' a romantikának".

A járvánnyal kapcsolatos kormányzati és állami kommunikációval kapcsolatban reagált arra a nyílt levélre is, amelyben a szabad sajtó fordult a kormányhoz "A szabad tájékoztatás életeket menthet" címmel. Orbán Viktor azt mondta: "nem most van itt az ideje annak, hogy bemenjünk a kórházakba, hogy kamuvideókat, vagy álhíreket gyártsunk".

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások