Hirdetés

Orbán Viktor: Nem fognak tőlem megszabadulni, itt fogok maradni még sokáig az önök nyakán

Orbán Viktor: Nem fognak tőlem megszabadulni, itt fogok maradni még sokáig az önök nyakán

2021. június 01. - 07:30
0 komment

 

Orbán Viktor hétfőn a parlamentben az ellenzéknek üzente ezeket a szavakat.

MTI / Bruzák Noémi

Hirdetés

Pénteken a Kossuth Rádióban Orbán Viktor azt nyilatkozta, hogy őt is mint bérből és fizetésből élőt, megviselte a koronavírus-járvány. Arató Gergely DK-s képviselő a parlamentben hétfőn arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy miként értette ezt, milyen nehézségei voltak.

"Megszűnt az állása, és a harmadik hónap után már egy fillér állami juttatást sem kapott? Csökkent a jövedelme, mint 2,5 millió magyarnak? Elvesztette az állását, nem tudta fizetni az albérletét, és utcára került? Megszűnt a munkája, és pizzafutárként kellett dolgoznia? Szociális munkásként éjjel-nappal gondozta a járvány beteg áldozatait és az idős embereket, és kihagyták az 500 ezer forintos juttatásból? Pedagógusként elkapta a járványt az iskolában, és a kormány ígérete ellenére sem kapta meg a 100 százalékos táppénzt? Egészségügyi dolgozóként mentette önfeláldozó módon a saját élete és egészsége kockáztatásával mások egészségét, és utána a járvány tetején az orra alá dugtak egy olyan munkaszerződést, amelyik megfosztja minden jogaitól? Kérjük miniszterelnök úr, meséljen nekünk!" - kérdezte Arató Orbántól.

A miniszterelnök válaszában arról beszélt, hogy az ellenzék valóban azért dolgozott, hogy Orbán veszítse el az állását, amiért nem haragszik, majd hozzátette, "de az az igazság, hogy semmifajta nemzeti összefogásban nem voltak hajlandóak részt venni. Egyetlen dolog érdekelte önöket, hogy hogyan gyengítsék, buktassák meg a kormányt". Aztán kioktatta hallgatóságát, hogy mindenki bérből és fizetésből élőnek számít, aki nem tőkejövedelemből él. Bezzeg Gyurcsány Ferenc, aki tőkejövedelemből él - vetett ellen Orbán. Végül azzal zárta, hogy Orbán maradni akar a parlamentben, tehát továbbra is maradni akar bérből és fizetésből élő: "Nem fognak tőlem megszabadulni akkor sem egyébként, ha a terveik teljesülnének, mert parlamenti képviselőként itt fogok maradni mint bérből és fizetésből élő még sokáig az önök nyakán. Ne reménykedjenek. Számíthatnak az együttműködésemre a következő 20 évben is."

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások