Orbán Viktor: Kijárási korlátozást vezetünk be szombattól

Orbán Viktor: Kijárási korlátozást vezetünk be szombattól

2020. március 27. - 08:00

 

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonunkat vagy a lakóhelyünket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Fotó: Facebook / Orbán Viktor

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy „elviselhető módon" próbálják elválasztani az időseket a fiataloktól.  Ezért közölte: az élelmiszerboltok, drogériák, patikák esetében olyan speciális szabály lép életbe, hogy a 65 év felettiek 9 és 12 óra között látogathatják ezeket az üzleteket. Ebben az időszakban más nem mehet be ezekbe.

Hétfő reggeltől minden kórház élén megjelennek az egyenruhás „kórházparancsnokok" – jelentette be Orbán Viktor. Orvosszakmai kérdésekben természetesen nem ők fognak dönteni, hanem az orvosok, de a járványügyi előírások betartása, betartatása, a készletek rendelkezésre állása, a személyzettel való gazdálkodás folyamatos „karbantartása" a „kórházparancsnokok" feladata lesz – közölte a kormányfő. Hangsúlyozta: ha a következő néhány hétben, hónapban jól működik ez a rendszer, a kórházak ki fogják bírni a terhelést.

(mti)