Hirdetés

Orbán Trumpnak szurkol, mert „csak ő képes rendbe hozni az amerikai gazdaságot a járvány után”

Orbán Trumpnak szurkol, mert „csak ő képes rendbe hozni az amerikai gazdaságot a járvány után”

2020. július 03. - 16:05
0 komment

 

Jó évet zár a V4, európai összehasonlításban mind a négy ország jól kezelte a járványt, így az első csatát megnyerték, mondta a magyar miniszterelnök pénteken Varsóban a visegrádi országok kormányfőinek csúcstalálkozóján. 

Orbán Viktor magyar, Mateusz Morawiecki lengyel, Andrej Babis cseh és Igor Matovic szlovák miniszterelnök (b-j) a V4 varsói csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hirdetés

Orbán Viktor az MTI beszámolója szerint kiemelte: a második csata a munkahelyek megőrzése, a gazdasági növekedés megindítása. 

Mind a négy ország ellenőrzés alatt tartja az államadósságát, nem miattuk van most szükség rendkívüli európai pénzügyi tervre. Magyarország ösztönösen ellenzi a közös hitelfelvételt, de vannak országok, amelyeknek most segíteni kell, ezért elfogadják az uniós megközelítést, hogy hitelt vegyenek fel" 

– mondta. Szerinte a tagállamok között egy okos pénzügyi szövetségre van szükség, és a jelenlegi javaslat ettől még messze áll. Orbán hozzátette: bíznak a tárgyalások sikerében és abban, hogy mindenhol olyan vezetők kerülnek meghatározó pozíciókba, akik gazdaságorientált gondolkodásúak és képesek rendbe hozni országuk gazdaságát a járvány után.

Azért szurkol Donald Trump amerikai elnöknek is, mert meglátása szerint csak ő képes rendbe hozni az amerikai gazdaságot a járvány után

– jelentette ki.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások