Hirdetés

Orbán szövetségese keményen bírálta Moszkvát

Orbán szövetségese keményen bírálta Moszkvát

2021. november 22. - 13:33
0 komment

 

A lengyel miniszterelnök nem finomkodott Putyinnal kapcsolatban.

Facebook fotó

Hirdetés

Keletről komoly biztonsági fenyegetések érik az Európai Uniót (EU), ezért a legfontosabb ügyekre kell fókuszálni, amelyek közé aligha tartozik az uniós alapszerződés 7-es cikkelye körüli vita - szögezte le Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő egy lengyel lapnak nyilatkozva. Az MTI által szemlézett interjúban azt is megkérdezték a miniszterelnöktől, hogy akarhat-e háborút Oroszország. Morawiecki válaszában elmondta, hogy "reméli, nem, viszont nyugtalanító képet kapunk, ha összefüggésbe hozzuk az összes, Európát keletről fenyegető válságot, amelynek fonalai mind Moszkvába vezetnek".

Számos példát hozott a lengyel politikus, köztük a belarusz, az ukrajnai és a moldovai helyzetet, a gázárak égbe szökését, de az afgán bevándorlók szállításának "lehetséges kockázatát" is. Mindezt közelebbről nézve van "egy forrása" - utalt Putyinra a lengyel kormányfő.

Mivel vasárnap a balti térség miniszterelnökeivel tárgyalt, Morawiecki kijelentette: a balti térség államai hasonlóképpen értékelik a biztonsági kockázatok súlyát. Lengyelország ma az EU keleti szárnyát védi - nyilatkozta a lengyel kormányfő. „Ha esetleg – bárcsak erre soha ne kerülne sor – valamiféle háború törne ki a keleti szárnyon vagy ennek közelében, továbbra is a 7-es cikkely körüli vitával foglalkoznánk?” - tette fel a kérdést Morawiecki. Arra a kérdésre, hogy át kellene-e engedni az érkező bevándorlókat Nyugat-Európa irányába a lengyel politikus azt mondta, ilyet soha nem tenne hazája, "komoly, jogállamiságot betartó, hatékony, és a kötelességvállalásait teljesítő állam vagyunk".

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások