Hirdetés

Orbán szerint történelmiek Kásler érdemei

Orbán szerint történelmiek Kásler érdemei

2020. május 22. - 08:09

 

A baloldal kivételével mindenki összefogott a járvány elleni védekezésben, de ők most megkapják a magukét, mert elkulloghatnak a kertek alatt – mondta Orbán a péntek reggeli rádióinterjújában.

Forrás: Facebook / Orbán Viktor

Hirdetés

Ennyire jól állunk a védekezésben, már ha egy járvánnyal kapcsolatban lehet beszélni arról, hogy valami jó – így fogalmazott a miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában annak kapcsán, hogy kedden visszaadják a veszélyhelyzeti felhatalmazást. Orbán Viktor  azt ugyanakkor hozzátette, hogy mégiscsak majdnem 500 ember hunyt el, nagyon sokan szenvedtek és nehéz időszakon vannak túl családok ezrei. – A baloldalt leszámítva, aki kihúzta magát, mindenki összefogott – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy ők most megkapják a magukét, mert elkulloghatnak a kertek alatt.

A rendkívüli jogrend szerinte a legjobb döntéseik közé tartozik, mert időben tudtak meghozni minden intézkedést. – Biztos szerencse is kell az ilyesmihez, de az önmagában nem lett volna elég, Kásler miniszter úr érdemei történelmiek. Nemcsak arról van szó, hogy meg tud gyógyítani egy beteget, hanem az ösztönei is működtek – dicsérte Orbán Viktor az emberi erőforrások miniszterét, akit az ellenzék ugyanakkor rendre támadott. A miniszterelnök – mint mondta – a rendkívüli jogrenddel megkapta azt a lehetőséget, hogy egy-egy döntéssel nem kellett bemenni a parlament elé, a baloldallal huzakodni, hanem akár egy óra alatt is lehet intézkedni.

A kormányfő beszámolt arról, hogy az óvodák és bölcsődék megnyitnak, az iskolákban bár magad a digitális oktatás, de azokba az intézményekbe is lehet vinni gyerekeket.

A polgármestereknél szerinte a siker azon múlott, hogy az emberek érdekeit helyezték középpontba vagy a pártközpontokét. Utóbbiak, akiket a baloldalra sorolt, szerinte rosszul teljesítettek.

A lazítás kapcsán Orbán Viktor azt mondta, hogy „életvidám, érzelmi kitörésnek látszik az egész város”. Ugyanakkor mindenkit arra kért, hogy a gondolkodás egy részét továbbra is fordítsuk arra, hogy a veszély nem múlt el. A védőtávolságot be kell tartani, ha ez így történik, akkor nem lesz baj. Ha viszont nem tartják be, akkor a járvány visszaerősödhet. A miniszterelnök várja a professzorok elemzését, mert úgy tűnik, hogy a járványügyi védekezésnek köszönhetően az influenza pusztítása is kisebb volt, kevesebben haltak meg.

A gazdaságvédelem kapcsán Orbán Viktor azt mondta, hogy óriási munkában vannak. Elsősorban a munkahelyekre összepontosítanak, hiszen nem segéllyel, hanem munkahelyekkel akarnak segíteni az embereken. – Ezt 2010-ben is így csináltuk a baloldal által itt hagyott csődtömeg után és bevált – mondta.

Több mint egymillió olyan dolgozó van, akinek a munkahely megtartásában valamilyen segítséget sikerült nyújtaniuk. Az elmúlt napon 101 447 ember volt munkanélküli-segélyen és vannak 71 ezren, akik már 3 hónapja nem találnak állást. Így 173 ezer olyan magyar ember van, aki szeretne dolgozni. Lehetnek többen is, de ők nem fordultak a kormányhoz. A miniszterelnök megismételte, hogy 200 ezerre emelték a közfoglalkoztatotti létszámot, 3 ezer ember toborzását kezdte meg a honvédség és voltak már munkahelyvédelmi programok. Orbán Viktor szavai szerint már magabiztosabb ennek kapcsán, mint eddig volt. Létre is fog jönni ebben a témában az operatív törzshöz hasonló testület, a munkát valószínűleg személyesen ő fogja irányítani.

Az interjúban szóba került a tranzitzónák bezárása is. A kormányfő szerint az a tény, hogy az élet kezd visszatérni a normál rendjéhez, abból is látszik, hogy „felébredtek a brüsszeli bürokraták is”. – Van egy tág horizonton is megmaradó vita a brüsszeli bürokraták és Magyarország között: ki dönt arról, hogy kikkel élhetünk együtt a saját országunkban – mondta Orbán Viktor, ismét ekézve a baloldalt. A tranzitzónát tehát a kormány bezárja, így ha valaki be akar jönni Magyarországra, a határon kívül, például a belgrádi nagykövetségen adhatja be az igényét. Valahol addig várakozhat, de semmiképpen sem az ország területén. Ez szerinte a miniszterelnök szerint a migránsoknak is rosszabb, de így döntöttek Brüsszelben. Ilyen helyzet Belgárd mellett előállhat Romániában és Horvátországban is, akkor a bukaresti és zágrábi nagykövetségen kell majd a mingránsokat várakoztatni.

Arra a kérdésre, hogy a brüsszeli bürokraták nem látják-e, hogy ez nem jó így, Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy „benne ülnek egy Soros György nevű ember zsebében”. Szerinte nekik arra van szükségük, hogy az országok bajban legyenek és hitelre szoruljanak, amit majd ők adnak.

(Forrás: magyarhang.org)

 

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások