Hirdetés

Orbán szerint Magyarország egy unalmas parlamentáris demokrácia

Orbán szerint Magyarország egy unalmas parlamentáris demokrácia

2020. augusztus 31. - 15:38
0 komment

 

A magyar miniszterelnök hétfőn részt vett a 15. Bledi Stratégiai Fórumon, Szlovéniában, ahol a szerb elnökkel, a cseh, a szlovén, a lengyel, a horvát, a bolgár és az olasz miniszterelnökökkel tartott panelbeszélgetésen elmondta, hogy szerinte  Európa bajban van, mert még mindig nem sikerült meghatároznia új helyét a nemzetközi gazdaságban, írja a 444.

Bojko Boriszov bolgár és Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök, valamint Aleksandar Vucic szerb elnök, illetve Janez Jansa szlovén, Orbán Viktor magyar, Andrej Babis cseh és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (b-j, szemben) a 15. Bledi Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián augusztus 31-én. Háttal a beszélgetés moderátora ül. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hirdetés

Orbán Viktor szerint ennek az az oka, hogy nincsen közös európai hadsereg és ahhoz kapcsolódó tudományos-innovatív központok, amelyek a technológiai fejlődés motorjai lehetnének. Jelenlegi helyzetünk és az abból fakadó következmények pontosítása egyelőre tisztázásra vár.

Amikor a magyar demokrácia helyzete került szóba, Orbán Viktor azt mondta, hogy a „a magyar demokrácia minősége legalább olyan jó, mint a németeké vagy az olaszoké”. A miniszterelnök szerint nem a nacionalista szlogenek hangoztatása nehezíti meg Európában a közös válaszok megtalálását, hanem Brüsszel.  

Orbán visszautasította azt a felvetést is, hogy a magyar kormány arra használta volna fel a válsághelyzetet, hogy megváltoztassa a politikai rendszert. Szerinte Európa többségéhez hasonlóan Magyarország is egy alkotmányos, parlamenti demokrácia. 

A válság kezelésről és a felhatalmazási törvényről pedig azt mondta, hogy Magyarország viszonylag jól teljesített, „a kormány jó időben hozott meg jó döntéseket, a parlament pedig támogatta azokat. 

Szóval ez egy unalmas, parlamentáris demokrácia.”

Később megjegyezte, hogy a magyar demokráciában semmi speciális nincs, az az Európai Unió minden követelményét teljesíti. Majd arról beszélt, hogy itthon a szellemi szuverenitásért zajlik a harc, azért küzdenek, hogy lehessen egy saját konzervatív, kereszténydemokrata megközelítésük az Európai Unió intézményeihez és a politikához a liberális felfogás helyett. 

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások