Hirdetés

Orbán: A nagy fenét kapunk mi pénzt az EU-tól

Orbán: A nagy fenét kapunk mi pénzt az EU-tól

2020. július 31. - 08:38
0 komment

 

A tervszerű, higgadt és kiszámítható védekezést nem szabad feladni, legyen a fejünkben, hogy a vírus még itt van velünk – mondta Orbán Viktor a szokásos miniszterelnöki interjúban a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Hirdetés

A kormány megpróbál kiszámítható döntéseket hozni, ezért szerdán a kormányülésen órákig foglalkoztunk a koronavírus-helyzettel – mondta Orbán Viktor. Pintér Sándor hajnalban kezd, Kásler Miklós figyeli a helyzetet – tette hozzá. „Egy gépház megbízható módján működik az operatív rendszer.”

Mindenkit arra kért, hogy kövesse az országbesorolásokat, de azért itthon a legbiztonságosabb. Aki külföldre menne, a zöld jelzésű országokat válassza – tette hozzá.

Sok helyütt megindult a második hullám, a magyar védekezés beállt, úgy érzem jól van beállítva az intenzitása, szabályozása – mondta. Ha ezt tartjuk, úgy érzem, nem lesz baj – tette hozzá. Ma Magyarországon minden van, ami a védekezéshez kell – fogalmazott. Minden védőeszközből annyit gyártunk, amennyi kell – mondta.

Hozzátette:

de mit sem érnek a szabályok, ha az emberek nem tartják be, ezért is fontos a nemzeti konzultáció, hogy utána már ne legyen vita.

Azt mondta, hogy mivel most minden jól van beállítva, miden változtatás kockázatos, ezért nem szabad megtenni.

A komolyzenének már segítettek, mondta, most a könnyűzenével kell foglalkozni. A garázskoncert-sorozat segíthet rajtuk. 800 millió forintot elkülönítettek, kimondottan a cigányzenészeknek az 5 milliárdos csomagból.

Minden reggelét úgy kezdi, hogy megnézi: mennyien haltak meg, mennyien betegedtek meg és mennyien dolgoznak épp.

Harminc-egynéhány ezerrel kevesebben dolgoznak, mint a járvány előtt, de többen mint januárban – tette hozzá. „Összességében ugyan megtört a lendület, de sikerült visszaállítani” – fogalmazott.

– Szerintem kell még néhány hét, és kijelenthetjük, hogy teljesült a vállalásunk: annyi munkahelyet teremtünk, amennyi megszűnik a koronavírus miatt – mondta. – A kormány nagyon nagy vállalást tett, nem nem tudok róla, hogy Európában bárki vállalta volna ezt. Nagyon közel vagyunk, hogy be tudjam jelenteni, hogy ez bekövetkezett.

– Mi a gazdasági védekezésnek egy speciális változatát alakítottuk ki – tette hozzá. Utalt arra, hogy nagyon sokat konzultál Matolcsy Györggyel, akinek van az a mondása, hogy kanyarban kell előzni.

– Ezért a mi válságkezelési megoldásunk más, mint Nyugaton. Mi nagyon nagy összegeket eszközöltünk a beruházások területén, ez a következő évben fantasztikus eredményeket fog produkálni – fogalmazott. – A 2021-es évben olyan beruházási boom mutatkozik majd, mint nagyon régen. Kivéve, ha jön második hullám, és az térdre kényszerít minket.

Megemlítette Szijjártó Péter, Varga Mihály, Palkovics László és Bártfai-Mager Andrea szerepét is a gazdasági intézkedésekben.

Elmondta,

jó kezekben van a veszprémi százmilliárdos fejlesztési program Navracsics Tibornál, ami a kulturális főváros programhoz kapcsolódik.

Az uniós csúcs eredményei kapcsán elmondta: mi, magyarok fantasztikus teljesítményt nyújtottunk az elmúlt években. „Szeretném, ha nekünk lenne egy sokkal világosabb önérzetünk” – fogalmazott. – Nem véletlenül jönnek a gyárak ide.

Az uniós pénzeket ekképp írta le Orbán:

a nagy fenét, nem kapunk pénzt az uniótól, csak visszaszereztük az innen a nyugatiak által kivitt pénz egy részét.

Az szerinte jár nekünk, főleg a negyven év kommunizmus után, megalázó az a feltételezés, hogy az „EU lök nekünk egy kis pénzt.” Azt szeretné, ha önérzetesebbek lennénk ebben a kérdésben. „Talpra álltunk, versenyképesek vagyunk.” A kérdésre válaszolva elmondta, az EU-s támogatásoknak már van helye, a vízhálózat fejlesztését, energetikai beruházásokat és a környezetvédelmi rendszer átszabályozását említette. – Most van pénz, megszereztük a legutóbbi brüsszeli csatában – mondta.

(Forrás: hang.hu és hvg.hu)

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások