Hirdetés

Orbán: Jövő nyárig tarthat a rosszkedvünk tele

Orbán: Jövő nyárig tarthat a rosszkedvünk tele

2020. október 09. - 08:33
0 komment

 

Nem kell arra készülni, hogy a következő három hétben – ami jelenleg az előrejelző képesség – műtéteket kellene elhalasztani – közölte Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth rádióban. A miniszterelnöki interjún szóba került az Európai Unió is, a kormányfő szavai szerint „amíg Soros Györgynek ilyen befolyása van az unióban, ki kell mondani, hogy az Európai Unió korrupt”, írja a Magyar Hang.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Hirdetés

A jelek szerint meghozták az eredményt a kutatásra szánt pénzek, de végleges ítéletet akkor mondjunk, ha túl vagyunk a víruson – erről beszélt szokásos péntek reggeli interjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök az itthon gyártott gyorstesztek, illetve a kezelések kapcsán válaszolt így, hozzátéve, hogy a magyar orvoskoponyák a legjobbak közé tartoznak a világon. Megismételte, hogy az Európai Unió nagy gyógyszercégeknek ad pénzt, a vakcina viszont továbbra is csak a jövő év közepére várható. – Úgy számolok, hogy nekünk magyaroknak is a következő év júniusáig, júliásig kell kibírni, a rosszkedvünk tele addig tart – fogalmazott.

A gazdasági adatok is szóba kerültek, konkrétan az, hogy Varga Mihály biztató jelekről beszélt. A kormányfő szavai szerint a pénzügyminiszter „keveset beszél, a lelkesedés, mint olyan, nem nagyon ismert a számára, viszont ezért sohasem ragadtatja el magát, és amit mond, azt komolyan kell venni”. Itt Orbán Viktor megismételte, hogy egész évben készültek a második hullámra, és ellentétben más országokkal, nem a helikopterpénzre alapoztak (ingyen adott pénz), hanem nálunk munkaalapú társadalom van. Beindítják azt a válságkezelési elemet, ami beindítja a családok beruházását, ennek fő eleme az ötszázalékos lakásépítési áfa. Emellett Novák Katalin még több intézkedési javaslaton is dolgozik. – A mi fölfogásunk szerint a legnagyobb gazdasági veszély a kivárás, a vállalkozóknak is azt kell mondanunk, hogy ne kivárj, hanem csináld – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy ezért voltak a gazdaságvédelmi intézkedéseik.

A miniszterelnök megismételte, hogy az előrejelző képességünk három hét, a következő három hétben korlátozásra, például műtétek elhalasztására nem kell számítani.

A baloldal nemhogy nem segíti a védekezést, hanem ellene dolgozik, megtámadja azokat az embereket, akik kulcsszereplői a védekezésnek, például a tiszti főorvos asszonyt

– mondta a kormányfő. Egy ilyen hangulatban valóban meglepetés volt, hogy az orvosi bérek emeléséről egyhangúlag döntött az Országgyűlés. A béremelésre azért is volt szükség Orbán Viktor szavai szerint, hiszen az elmúlt harminc évben folyamatos sodródás volt, hogy milyen típusú egészségügyi rendszerünk legyen, miközben a fizetésekre nem volt konkrét válasz. Az orvosok is emberek, ialkalmazkodtak a „zűrzavarhoz”, itt említette például a hálapénz intézményét. Az orvosi kamara vett egy nagy levegőt, és azt mondta, „nem érezzük jól magunkat”, letett egy javaslatot a kormány asztalára, amit a kabinet szóról szóra megvalósított. Bár azt Orbán Viktor is elismerte, hogy vannak még kérdéseket, amiket rendezni kell.

A hazai mellett az uniós baloldalt is szóba hozta a műsorvezető.

A baloldal, ha veszélyes embert lát – nem akarok dicsekedni, de az én esetemben erről van szó –, akkor megpróbálja levadászni

– mondta Orbán Viktor, majd rátért arra, hogy a jobboldali politikusokat mindig korrupcióval vádolják. Az emberek pedig onnan indulnak ki, hogy ahol hatalom van, pénzről való döntések vannak, ott nyilván a korrupció lehetősége is megvan. A baloldal tehát jól érzékeli, hogy a jobboldaliakat korrupcióval érdemes támadni, „persze aztán az ember kiáll az igazáért, a végén választást nyert, én is azért ülök most itt”. Amikor pedig a németek csinálják ezt, akkor „bagoly mondja verébnek”. A németeknél éppen van egy globális pénzmosási, korrupciós botránysorozat, de a skandinávoknál is, „akik korrupció ügyében okoskodni szoktak”, bedőlt több bank, vagyis pénzmosásról volt szó. – Én nem szeretem, ha a nyugatiak azt a pozíciót veszik föl, hogy ők hibátlanok, mi, közép-európaiak pedig korruptak vagyunk, ez nem felel meg a valóságnak. Egyikünk sem hibátlan és egyikünk sem eleve bűnös – fogalmazott.

Nem maradhatott ki Soros György említése sem, a kormányfő szerint a nemzetközi támadások közös nevezője a milliárdos,

Soros György megveszi a nyugat-európai politikusokat.” 

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a bizottságban is ott ülnek azok az emberek, aki közvetlenül vagy áttételeken keresztül – konferenciák, ösztöndíjak, tehát megvan a korrumpálásnak a nyugat-európai civilizált formája – mind Soros György tenyeréből esznek, na ez a korrupció. – Amíg Soros Györgynek ilyen befolyása van az unióban, ki kell mondani, hogy az Európai Unió korrupt – szögezte le. Ha Soros Györgyöt onnan kiteszik és ezt a befolyást megszüntetik, akkor mondhatjuk azt, hogy komoly lépést tettünk a korrupció elleni küzdelemben.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások