Hirdetés

Orbán a Fidesz kilépésével fenyegeti az Európai Néppártot

Orbán a Fidesz kilépésével fenyegeti az Európai Néppártot

2021. március 01. - 06:14
0 komment

 

Novák Katalin Facebook oldalán tette közzé Orbán Viktor levelét.

MTI / Szecsődi Balázs

Hirdetés

Az Európai Néppárt frakciószövetsége alapszabály-módosításra készül. A nyilvánosságot már bejáró tervezet szerint egyszerűbbé válna tagok, sőt, egész küldöttségek kizárása is a néppárti frakcióból. Az EPP néppárti európai parlamenti képviselői azért tervezgetik ezt a módosítást, mert nem akarnak tovább várni arra, hogy a párt határozzon a Fidesz kizárásáról, és eléje akarnak menni a folyamatnak. Az ötlet onnan származhat, hogy egy fideszes képviselő kizárása már felmerült. Deutsch Tamással szemben azért kezdeményezték ezt, mert a néppártra, és a képviselőcsoport elnökére, Manfred Weberre súlyosan sértő megjegyzéseket tett (ÁVÓ-hoz és Gestapo-hoz hasonlította a stílusát). Deutsch-ot végül nem zárták ki a frakcióból, de jogait felfüggesztették.

Az új alapszabály-tervezettel kapcsolatban kereste meg levélben Manferd Webert Orbán Viktor is, amely levelet Novák Katalin hozott nyilvánosságra. A miniszterelnök azzal szólítja meg a bajor politikust, hogy a Néppárt politikai válsággal néz szembe. Arról volt szó ugyanis - nehezményezi Orbán -, hogy a vitákat személyesen átbeszélik majd a felek között, ezzel szemben azonban a kizárást megkönnyítő alapszabály-módosítást terveznek. "Az üzenet világos és érthető. Ha a Fideszt nem látják szívesen, mi nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjunk" - fogalmazott a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor antidemokratikusnak minősítette a tervezett módosítást.

Novák Katalin a levél kommentárjaként azt írta, hogy "elfogadhatatlan, hogy mialatt egész Európa élet-halál harcot vív a koronavírus ellen, amikor naponta ezrek halnak meg a kontinensen, a brüsszeli buborékban az Európai Néppárt képviselőcsoportja azon dolgozik, hogyan tudná a Fideszt kizárni soraiból".

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások