Hirdetés

Orbán: Brüsszel felelős a migrációs nyomás növekedéséért

Orbán: Brüsszel felelős a migrációs nyomás növekedéséért

2021. november 23. - 17:15
0 komment

 

Találkozót tartottak a V4-ek Budapesten.

Facebook fotó

Hirdetés

Csúcstalálkozót tartottak a visegrádi országok Budapesten. Andrej Babis cseh, Eduard Heger szlovák, Mateusz Morawiecki lengyel és Orbán Viktor magyar miniszterelnök a tanácskozás után közös sajtótájékoztatót is tartottak.

Orbán Viktor beszédében azt emelte ki, hogy soha nem érte még ekkora migrációs nyomás az Európai Uniót. Egyszerre három irányból, amely hatalmas kihívás elé állítja a közösséget. De a magyar miniszterelnök ehhez a megállapításhoz azt is hozzátette, hogy az EU maga is felelős ezért a folyamatért: "Brüsszel elhibázott politikát folytat, gyakorlatilag mindent finanszíroz, ami növeli a migrációs nyomást". A legégetőbb és legárulkodóbb mozzanat az, hogy az EU nem hajlandó megtéríteni a magyar határvédelem költségeit, hiába védjük egész Európát. Orbán szerint felezni kellene a költségeket.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök megköszönte a támogatást a V4 országainak. A migrációs krízis kevés a helyzet leírására - mondta a kormányfő - valójában új politikai válság zajlik, amelyben Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök az illegális migrációt veti be arra, hogy presszionálja az EU-t.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások