Hirdetés

Operatív törzs: Négy-öt hét múlva lehet az elhunytak számában javulás

Operatív törzs: Négy-öt hét múlva lehet az elhunytak számában javulás

2020. november 19. - 15:12
0 komment

 

Megtartotta tájékoztatóját az operatív törzs csütörtökön is. Kiss Róbert és Müller Cecília is elsorolta a napi adatokat, amelyekről ebben a cikkünkben számoltunk be.

Hirdetés

Szerdán 289 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási tilalom megsértése miatt, de a szankciók száma folyamatosan csökken, egyre többen tartják be a szabályokat – mondta Kiss Róbert. 

Az alezredes közölte: a 289 intézkedésből 15 volt figyelmeztetés, 145 helyszíni bírságot szabtak ki, 129 esetben pedig szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök. Az előző napihoz képest a szerdai adatok 7 százalékos csökkenést mutatnak – tette hozzá.

Kiemelte: a november 4-én hatályba lépett kijárási korlátozás és a november 10-én érvénybe lépett kijárási tilalom ellenőrzése óta 3936 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási szabályok megszegése miatt. Szerdán a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 432 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, ez az előző napinál 8 százalékkal több – ismertette.

Müller Cecília többek között arról beszélt, hogy a bevezetett intézkedések hatása két héttel később már látható, és 4–5 hét múlva az elhunytak számában is várnak javulást. Hozzátette, úgy tűnik a tapasztalatok alapján, hogy az emberek már nemcsak a büntetésektől való félelem, hanem a belátás okán is együttműködőbbek. Majd felhívta a figyelmet a WHO számításaira, miszerint ha 95%-ban viselnénk a maszkot, akkor további megszorító intézkedésekre nem lenne szükség, ezért tényleg fontos betartani a maszk viselését.

A tiszti főorvos az influenzáról is mondott pár mondatot. Közölte, van elég oltóanyag központilag is, de ha kell, át is tudnak csoportosítani. Hozzátette, egyelőre úgy tűnik, nincs komoly influenzavírus-cirkuláció az országban. Azt is kérte, hogy azok a szülők, akik a 3 éves kor alatti gyermeküknek igényelnek oltást, november végéig jelezzék azt, hogy az egyébként eddig 20%-ban elhasznált gyermek oltóanyag fennmaradó részét felhasználhassák majd a felnőtteknél is.

Újságírói kérdésre pedig azt kérte Müller Cecília, hogy a szakemberek, akik magánlakásokban végeznek bármilyen munkát, viseljenek maszkot mindenképp. Ezek azok a területek, amik kívül esnek a jogszabályokon, de kéri mindenki belátását, hogy lassítani lehessen a vírus terjedését.

Kiss Róbert szintén újságírói kérdésre elmondta, hogy este 8 és hajnal 5 között a taxisok szabályszerűen közlekednek, a munkájukat végzik, ám az utasokat a rendőrök ugyanúgy ellenőrizhetik, hogy milyen jogcímen mentesülnek a kijárási tilalom alól.

MTI/telex.hu

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások