Önkéntes orvosnak jelentkezett a mentőszolgálatnál Cseh Katalin

Önkéntes orvosnak jelentkezett a mentőszolgálatnál Cseh Katalin

2020. március 22. - 07:20

 

A Momentum európai parlamenti képviselője a Facebookon jelentette be döntését.

Forrás: Facebook / Cseh Katalin

„Őszintén szólva nem gondoltam, hogy még valaha visszatérek az egészségügybe. Két költözés között elvesztettem a köpenyemet, az orvosi ruháim nagy részét elajándékoztam. A pecsétemet hétvégén, a nagytakarítás alatt, egy sarokból kotortam elő. Az elmúlt napokban azonban nagyot változott a helyzet. Magyarországon közegészségügyi válsághelyzet alakult ki, már most több mint száz embernél igazolódott a koronavírus-fertőzés, és ez a szám csak növekedni fog a következő napokban" – kezdi posztjában, majd arról ír: már most négy ember életét követelte a járvány, már most nincs elég orvos, nincs elég ápoló, szakemberek tucatjai kerültek karanténba.

„Egyértelmű, hogy minden segítő kézre szükség van, ezért a héten én is jelentkeztem az Országos Mentőszolgálat felhívására önkéntes orvosként segíteni a járvány elleni védekezést. Nem tudom még, hogy hová leszek beosztva. Azt sem, hogy mikor tudok kezdeni (nemrég még Brüsszelben voltam, ami ugyan akkor még nem volt járványközpont, de azért a biztonság kedvéért jeleztem ezt a hatóságoknak). De amint visszajeleznek, természetesen rögtön tájékoztatlak titeket is!"

Ezután mindenkit arra buzdít, tegye meg a tőle telhetőt: legyen ez akár idős emberek segítése vagy az, hogy otthon marad és nem fertőz meg esetlegesen másokat.