Hirdetés

Önkéntes mentő lesz a jobbikos Rig Lajos

Önkéntes mentő lesz a jobbikos Rig Lajos

2020. március 25. - 06:52

 

Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője kedden a parlamentben bejelentette, hogy egy darabig az utolsó felszólalását hallják, mert önkéntes mentőnek jelentkezett. A képviselő megkapta a jelentkezésére a választ az Országos Mentőszolgálattól, hogy hamarosan kezdhet.

Fotó: Facebook / Rig Lajos

Hirdetés

Orbán Viktor hétfőn a parlamentben azt mondta, hogy „Nekem 133 bátor ember kell, az ország 133 legbátrabb embere. És azok önök itt, a kormánypárti oldalon." 

A keddi ülésnapon Rig Lajos, a Jobbik politikusa, amikor felszólalt, azt mondta, az egészségügyi dolgozók a legbátrabbak ma Magyarországon, nem a fideszesek. Ő pedig – folytatta – nem sokkal felszólalása előtt kapta meg a levelet az Országos Mentőszolgálattól, hogy mehet önkéntesnek hozzájuk.

A tapolcai jobbikosnak aneszteziológus szakasszisztensi és mentőápolói képesítése van, és néhány nappal ezelőtt azt posztolta, hogy:

Tekintettel a kialakult vészhelyzetre, ezúton jelentkezem önkéntes munkavégzésre! Négygyermekes édesapaként, jelen helyzetben a lelkiismeretem és a szakmai elhivatottságom azt diktálja, hogy mint aneszteziológus szakasszisztens és mentőápoló többet tudok tenni a magyar emberekért, mint országgyűlési képviselőként.

Kedden pedig ezek szerint megkapta az engedélyt, mehet a mentőszolgálathoz.

Egy darabig most ez az utolsó felszólalásom – mondta Rig Lajos a parlamenti patkóban.

Nem ő az első politikus, aki önkéntesnek állt. A Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin is úgy döntött, segít az egészségügyben dolgozóknak.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások