Hirdetés

Ömlött a támogatás a sportegyesületekbe az elmúlt tíz év alatt

Ömlött a támogatás a sportegyesületekbe az elmúlt tíz év alatt

2021. november 22. - 08:39
0 komment

 

A taoprogramot a válság sem rázta meg - írja a 24.hu.

Facebook fotó

Hirdetés

Az elmúlt tíz év alatt 923 milliárd forintot kaptak a sportszervezetek a társasági adóból. Az összegzésből az is kiviláglik, hogy még a nemzetközi koronavírus-járvány okozta krízis sem rengette meg a támogatási szisztémát - értesült a 24.hu.

A taoprogramot 2011-ben vezette be a kormányt, amelynek révén a központi költségvetés helyett egy bizonyos összeget közvetlenül sportszervezeteknek utalhatnak át a nyerséges cégek. A felcsúti futballakadémia még a tavalyi, válságos évben is kapott 3,9 milliárd forintot. Tíz év alatt pedig 36,3 milliárd forinttal büszkélkedhet. A második legnagyobb kedvezményezett a Tállai András államtitkár számára kedves mezőkövesdi Zsóry FC volt, amely tavaly 516 millió forinttal gazdagodott a támogatások révén. Ez az összeg több mint hatszorosa annak, amelyet az FTC kapott (83,1 millió Ft), hiába jutott tavaly a Bajnokok Ligája, idén pedig az Európa Liga csoportkörébe a klub.

A 24.hu azt a tanulságot vonja meg, hogy ahol a szponzoráció reklámértékkel is bír, ott a cégek is megjelennek (a Ferencvárost például támogatta az állami MVM és Szerencsejáték Zrt., a Magyar Telekom, a Nike, a Penny és a Lidl, a Groupama Biztosít vagy a Volkswagen is). Amely klub azonban nem ennyire sikeres, az csak a tao-ra számíthat.

A 923 milliárd forint teljes tao-ból érkező támogatásnak 40 %-a a futball világában landolt, kézilabda csapatok 213,9 milliárdot, kosárlabda szervezetek 149,8 milliárdot, a vizilabdások 93 milliárdot, a jégkorongosok 78,4 milliárdot míg röplabda egyesületek 31,2 milliárd forintot kaptak az elmúlt 10 évben.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások