Hirdetés

Olyan lendületben a politikusok a Facebookon, mintha kampány volna

Olyan lendületben a politikusok a Facebookon, mintha kampány volna

2021. június 07. - 07:30
0 komment

 

Orbán idén még nem végzett az élen a Facebook-bajnokságban - ezúttal sem.

Facebook fotó

Hirdetés

A hét elején úgy tűnt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nyeri a heti Facebook-versenyt, végül azonban ismét Jakab Péter győzött. Nem is akárhogy. A Jobbik elnöke rekord lájkszámmal végzett az élen, a duplájával ahhoz képest, amivel korábban nyerni lehetett. 405 ezer interakciót gyújtott be ugyanis Jakab összességében múlt heti posztjaira, amellyel immáron 16. alkalommal szerezte meg azt első helyet. Orbán Viktor tehát a második helyre ért föl, míg Karácsony Gergely ismét a harmadik lett. A főpolgármester viszont majdnem csak feleannyi lájkot kapott, mint a második Orbán. A miniszterelnökkel együtt csak négy fideszes politikus végzett az első 15-ben.

Jakab Péter Facebook sikere jó parlamenti szereplésén túl annak is köszönhető, hogy egy-egy figyelemfelkeltőbb akciójáról többféleképpen is posztol, és megsokszorozza az akciót érintő lájkok számát. A Jobbik elnökének hétfői parlamenti akciójáról szóló négy posztja közül kettő a hét 5 legnépszerűbb politikusi posztja közé is befért. Egy kis magán versenyre is sor került Orbán és Jakab között a közösségi oldalon, ugyanis a miniszterelnök is közzétette videó formájában válaszát Jakab felszólalására. Ez a videó azonban csak a hatodik legnépszerűbb politikusi tartalom lett a Facebookon.

A hét legtöbb lájkot begyűjtő politikusi posztja azonban a miniszterelnöké lett. Az eredmény igen tanulságos. Orbán Viktor ugyanis a múlt héten ünnepelte szülinapját, az erről szóló posztjára 127 ezer, ismétlem százhuszonhétezer interakció született. Január elején egyetlen ilyen poszttal az egész bajnokságot meg tudta volna nyerni. Ez "brutálisan erős személyi kultuszt jelez", írta a jelenségről a Telex elemzésében.

Via Telex

 

 

Tags: 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások