Hirdetés

Oltatni, vagy nem oltatni? Ez itt a kérdés!

Oltatni, vagy nem oltatni? Ez itt a kérdés!

2021. január 08. - 16:05
0 komment

 

Ez a magánügy egy fontos közügy lett. Szóval lehet vitatkozni, érvelni és ellenérvelni a témában. Én ezt kihagynám. Helyette azt a közügyi vonalat emelném ki, hogy a jelenlegi oltáselutasítási arányon javítani kellene.

Hirdetés

A legfőbb vezír és bandája, mint a hatalom birtokosai, most kellene, hogy csilliárdokért teleszórják az országot kék plakátokkal, amiken az oltást népszerűsítik. Most kellene nemzeti konzultációba kezdeni az oltás és oltatás mellett. Legfőképpen pedig most kellene, hogy a legfőbb vezír a népes miniszteri, államtitkári, helyettes államtitkári sleppjével a média nyilvánossága előtt halomra oltassa magát. De nem! Ők várnak a sorukra.

Oké, kapná az ívet érte, hogy bezzeg ők ott állnak a sor elején és a helyzetüket kihasználva lenyúlják a vakcinát az orvosok, ápolók, nyugdíjas otthonok dolgozói és a bennlakók elől. DE! Példát mutatnának, hogy az oltatás elleni berzenkedés csökkenhessen!

Minap egy megyei jogú város kormánypárti alpolgármester asszonyát látták egy oltópont körül settenkedni és beállni az egészségügyiek közé, hogy oltást kaphasson, úgy, hogy a hivatalos protokoll szerint neki még várnia kéne a sorára. De ugyebár a kapcsolatok ezt a sort igencsak meg tudják kurtítani a fidiotizmusban. Könyörgöm!!! Ha már úgyis soronkívüliséget élveznek, akkor tegyék már úgy, hogy az oltatási magánügyük javítson az állampolgárok hozzáállásán! Az újságban szépen mosolyogva mutassák be, hogy az alpolgármester is beoltatta magát a vírus ellen, hogy a városházán dolgozókat azzal is védje, hogy nem ő fogja behurcolni a betegséget közéjük.

Más esetben egyébként a legfőbb vezír nem volt ilyen sorban állós. A devizahiteles mentőcsomag első körében, amit maguknak találtak ki, a fantasztikus feltételeknek köszönhetően a hitelből befektetéssé tudták változtatni a bukást. Na nem is álltak a sor végén, hogy az utolsó körben sokkal rosszabb feltételek  között meneküljenek ki a devizacsapdából.         

De az egészségügyi sorbanállósdi sem jellemezte a legfőbb vezírünket. 2018. június 25-én még parlamenti kérdést is kapott, amiért a várólistát végig dekkoló betegek előtt pofátlankodott be a szakrendelésre úgy, hogy a kedvéért a már bent lévő beteget is kiküldték. Gyöngyösi Mártonnak akkor azt felelte: „Mivel előre engedtek, előre mentem.”

Pár hete pedig az influenza elleni védőoltást is nagy csinnadrattával beadatta magának élőben. Akkor ez volt a szöveg: „Csak bátran! Aki tudja, oltassa be magát influenza ellen!” Aztán aki akarta sem tudta a vakcina hiánya, a pocsék szervezés miatt beoltatni magát. De ez más kérdés. Az ország vezetésére alkalmatlanság kérdése.

Most vár a sorára. Aljasságomban képes vagyok feltételezni, hogy sumákol és sunyít arról, hogy már megkapta ezt az oltást. Ez az igazi oka a várakozásának. Amúgy pedig ez a sor elég hosszú lesz, mire odakerül az orvos elé. Amilyen bénák a lopáson kívül mindenben, jó, ha áprilisra elérik a lakosságon belül a 30-40%-ot az átoltottságban. Ez már az optimista szám ám!!! Szóval kell a türelem itt a sorban. Miért is kéne az ország vezetőit oltani egyébként? Nem olyan fontosak ők a saját megítélésük szerint is, hogy a legerősebb védelmet használják a vírus ellen. Ideje elküldeni őket a történelem szemétdombjára legkésőbb 2022-ben!!!

Kovács József


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások