Hirdetés

Nyomoznak az agrárminisztérium helyettes államtitkára ügyében

Nyomoznak az agrárminisztérium helyettes államtitkára ügyében

2021. április 01. - 12:44
0 komment

 

Már négy gyanúsítottat is kihallgattak.

Magyar Hang

Hirdetés

Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő Polt Pétert kérdezte arról a nyomozásról, amely Nagy János, az Agrárminisztérium korábbi helyettes államtitkára ellen indult. A válaszból kiderült, hogy már négy gyanúsítottja van ennek az ügynek.

A földügyekért felelős helyettes államtitkárt, Nagy Jánost tavaly év végén vették őrizetbe, hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt. A gyanú szerint 830 millió forint összegnyi vissza nem térítendő állami támogatáshoz juttatott volna egy vállalkozást kapcsolatai és hivatali befolyása révén. Viszonzásul öt százalékos tulajdonrészt kapott az egyik cégben, a Taby-Agro Kft-ben. Ebben a cégben továbbá érdekelt volt Bozsó Szilárd, Kőtelek ősszel lemondott önkormányzati képviselője, Veres Nándor, Nagykörű volt polgármestere és Wyszoczky Ferenc, törökszentmiklósi állatorvos, a helyi landarúgóklub elnöke. (Talán nem mellékes megjegyzés, hogy ezek a települések közeliek a Boldog István által elhíresült Kétpóhoz.)

Ez a cég vette meg az atkári majort, ahol egy beruházást terveztek, amihez Nagy János igyekezett állami támogatást szerezni. A tervek azonabn elcsúsztak, amire a rendőrség lecsapott, amelynek keretén belül több helyszínen házkutatást tartottak, és átvizsgálták Nagy János minisztériumi irodáját is. Az ügyészség a vádemelésről a tényállás teljes tisztázása után dönt - írta válaszában Polt Péter Csárdi Antalnak.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások