Hirdetés

Nyilvánosságra került Boldog István jobbkeze vallomásának részletei

Nyilvánosságra került Boldog István jobbkeze vallomásának részletei

2021. június 11. - 18:11
0 komment

 

Boldog István jobbkeze szerint a korrupció nem bűncselekmény - írja a Blikk.

MTI / Koszticsák Szilárd

Hirdetés

A Blikk hozzájutott Fehér Petra, Boldog István jobbkezének vallomásához, amelyből részleteket közölt. A lap úgy értesült, hogy a vallomást két hónap hallgatás után írta meg 2020 februárjában. Fehér, aki Boldog István mellett asszisztensi feladatokat látott el, továbbá a megyei közgyűlés alelnöki tisztségét is betöltötte a Boldog-ügy egyik vádlottja. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint ez a kör befolyásolták az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatok kimenetelét. Hivatali vesztegetés elfogadása és egyéb bűncselekmények szerepelnek a perben. Boldog István januárban egy vidéki televíziónak nyilatkozva ártatlanságát hangoztatta, és úgy éli meg, hogy ő egy csúnya politikai kampány áldozata csupán.

Fehér vallomásáról a Blikk úgy értesült, hogy benne politikai karrierjéről is vallott. Arról, hogy kezdetben naivan elhitte a Fidesz tisztakezűségét és jóratörekvését, majd amint közelebb került a döntéshozó szintekhez, belelátva a valódi politikai munkába, már álszent dolognak tartotta pártja működését. Mégis elfogadta ezt a rendszert, mert ha nem így tett volna, tudta, kivetné magából közössége. Elmondása szerint 2014-ben és 2015-ben minden arról szólt, hogy a hatalomhoz hű lojális vállalkozó réteget teremtsenek meg. Ezt ő természetesnek, és nem bűncselekménynek tartotta.

Elsősorban neki a kampánykoordináció volt a munkája Boldog mellett, de azért gazdasági ügyekbe is belefolyt. Igaz, azt állította, hogy ő nem közreműködött a pályázatok befolyásolásában. Fehér tagadta azt is, hogy az elhíresült, Graphisoft Parkban történt találkozón nem történt kenőpénz átadás-átvétel, pusztán megbeszélésre gyűltek ott össze. A korábbi asszisztens tagadta azt is, hogy különösebbeb vagyonos volna, Rolex óráját állítása szerint csak azért vásárolta, hogy "ne tartsák kiscsajnak, aki Boldog kiskutyája".

Via Blikk


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások