Hirdetés

Nyílt levélben követelik Demeter Szilárd lemondását

Nyílt levélben követelik Demeter Szilárd lemondását

2020. november 30. - 11:05
0 komment

 

Eddig több mint hatezren írták alá azt a nyílt levelet, amely Demeter Szilárd miniszteri biztosnak, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának azonnal lemondását követeli.

Demeter Ervin 444 fotó

Hirdetés

Demeter szombaton írt cikket az Origóra arról, hogy „Európa Soros György gázkamrája” és hogy a magyarok meg a lengyelek jelentik ma az új zsidókat. A cikk nagy felháborodást keltett, és bár Demeter először a Facebookon próbált kiállni a cikke mellett, végül törölte oldalát. 

A nyílt levél provokációnak írja le Demeter cikkét, ami sérti a holokauszt túlélők emlékét és fájdalmaikat. „A legaljasabb módon tetszeleg egy nemlétező áldozati szerepben, miközben ő a bántalmazó, kiszolgálva a pillanatnyi kormány szégyenletes propagandáját”.

A petíciót több neves közéleti szereplő és művész is aláírta már, valamit Karácsony Gergely is támogatta az aláírásgyűjtést. A petícióhoz hasonlóan több író és múzeumi dolgozó is új főigazgató kinevezését követeli az intézmény élére. 

Bajnai Gordon volt miniszterelnök az Orbán Viktornak címzett nyílt levelében arról ír, hogyha Demeter megtarthatja a pozícióját, akkor a cikkben leírtak a kormány álláspontját is tükrözik. 

A petícióhoz hasonlóan az említett politikusok is azonnali főigazgatóváltást sürgetnek a múzeum élén. A petíció itt érhető el. 

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások