Hirdetés

Ну, погоди! Viktor, akkor is nekünk áll a zászló!

Ну, погоди! Viktor, akkor is nekünk áll a zászló!

2021. május 12. - 08:31
0 komment

 

A gyilkoserejű kormánypropaganda nem maradt hatástalan akkor sem, amikor éppen Brüsszelt kellett megállítani. Minden csapból ez folyt, kitüremkedett a postaládákból, a képünkbe mászott az óriásplakáoktról! Két hétig bírtam a nyomást, aztán vettem egy EU-s lobogót és kitűztem a kerítésemre. Ezt nektek! Nekünk is!

Hirdetés

2017 tavaszán történt mindez. Mémek százai születtek a megállítós üzenetek klónjaiként, okos elemzők diskuráltak a manipuláció és a suttyó hátsószándék legújabb megnyilvánulásáról.

Kétségtelen, mindenkire másként hatott a kampány, sőt, voltak, akiket tökéletesen hidegen hagyott.

Én meg úgy döntöttem akkor, az EU lobogója alá vonulok, hiszen Brüsszel úgysem mozog, konkrétan áll, így nekem kell lépnem, ha tisztázni akarom saját álláspontomat. Lássa csak ország-világ, a szomszédság, az errejárók; annak ellenére, hogy  az oroszok újra a spájzban vannak, azért mi, európai polgárok itt vagyunk! 

Életemben először vontam fel lobogót a saját portámon és megvallom, egészen új és pozitív érzés volt. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra! Most értettem meg azokat, akik a Fidesz országmegosztó tevékenysége kezdetén kitűzték házaikra a magyar lobogót. Legalább részben hasonló érzések járhatták át őket, mint a négy év előtti sajátjaim. Büszkeség, a kollektív szellem megélése, a hazaszeretet, az együvétartozás kifejezése.

Azóta mindenféle szelek fújtak már, forog a szélkakas hol erre, hol arra! Bizony, az én uniós lobogóm is viseltes lett, kifakult, elrongyolódott, jócskán megtépázták a viharok. 

Hol van már a spájz! A Szputnyikkal a véredényekig jutottak a ruszkik (ahogy a miniszterelnök nevezi őket), a balkáni síneken és a szupermodern kampuszon keresztül mi és unokáink pedig már most a kínaiak zsebében vagyunk. A brüsszeli pénz meg büdös, nem kell. “Noooormális? Nem, ugye! De! Kérem, ez nem normális!” - hogy egy klasszikust, Besenyő M.I.V. Istvánt idézzek.

Nekem már nem kell kampány! Teljesen magamtól készülődtem a győzelem napjára! Mert, ahogy most is,  az előbb vagy utóbb, de eljön.

Május 9-én kitűztem a régi helyére az új lobogót! Én ismét a kéket választottam a vörös helyett, így lett az utcánkban privát szervezésű Európa-nap. 

Ez Európa.

Galamb Gyula
 

Tags: 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások