Hirdetés

Novák Katalin további részleteket árult el az otthonfelújítási támogatásról

Novák Katalin további részleteket árult el az otthonfelújítási támogatásról

2020. október 17. - 11:59
0 komment

 

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, igyekeznek megbecsülni azokat, akik ápolási díjban vagy a tartósan beteg gyermekük után gyermekek otthonápolási díjában részesülnek.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Hirdetés

A felújítási támogatással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy nem uniós forrásból teremtik meg a kereteit, és csak véletlen, hogy az Európai Bizottság is épp most hirdetett felújítási stratégiát.

A lakásfelújítások összegének felét – maximum hárommillió forintig – visszatérítik, a szabályozás részleteit még ezután fogják kiadni, de az már biztos, hogy január 1-jétől lehet igényelni, és miután elvégezték egy adott ingatlan munkálatait, be lehet nyújtani a számlákat a Magyar Államkincstárnak. Novák Katalin azt is közölte, hogy mind a munka-, mind az anyagköltséget el lehet számolni.

A kormány igyekszik úgy kialakítani a szabályozást, hogy az életkor ne legyen kizáró körülmény azoknál az igénylő családoknál, akik olyan gyereket nevelnek, aki után gyod (gyermekek otthongondozási díja) jár – magyarázta a miniszter. „Lesz egy életkori határ, de ha egy beteg gyerekről gondoskodó szülőről van szó, aki felnőttként is vele él, akkor legyen ez elég ahhoz, hogy megkaphassa a szülő a lakásfelújítási támogatást” – tette hozzá.

via hvg.hu

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.

 

 

 

 

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások