Hirdetés

Nemzetbiztonsági bizottsági fideszes alelnöke szerint csak hangulatkeltés a megfigyelési botrány

Nemzetbiztonsági bizottsági fideszes alelnöke szerint csak hangulatkeltés a megfigyelési botrány

2021. július 20. - 07:30
0 komment

 

A Fidesz-frakció közleményben reagált a megfigyelési botrányra.

MTI / Kovács Attila

Hirdetés

Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket, működésük során mindig a jogszabályoknak megfelelően járnak el - írta közleményében a Fidesz-frakció a megfigyelési botrányra válaszul. Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a nyilatkozatban kiemelte, hogy a Belügyminisztérium rendszeresen számot ad a titkosszolgálatok információgyűjtő tevékenységéről, és ezekről a parlamenti pártok mind értesülnek.

Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke, aki kezdeményezte a bizottság összeülését a megfigyelési botrányról a Telexnek azt nyilatkozta, hogy a jogászok most rakják össze az általa magyar Watergate-ügyként emlegetett botrány feljelentési anyagát. A fideszes bizottsági alelnök ezt másként látja, ő a botrányt a következőképpen értékeli: "a baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok, és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják".

Szijjártó Péter külügyminiszter, aki a Telexnek elmondta, hogy az általa felügyelt Információs Hivatal vezetőjét megkérte, nézzék át, "milyen titkosszolgálati érdekek állhatnak ezen információk mögött. Milyen titkosszolgálati érdekek a mögött, ha ez valóban megtörtént, kinek az utasítására, kinek az érdekében, ha meg nem történt meg, akkor milyen titkosszolgálatok koordinációjával került sor egy ilyen nemzetközi kommunikációs akcióra?"

Pintér Sándor belügyminiszter is megszólalt az ügyben, aki az MTI-n megjelent közleményében úgy fogalmazott, hogy "a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok nem folytatnak illegális megfigyelést, a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket pedig kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik". Szél Bernadett megkeresésére pedig azt mondta, hogy a részleteket illetően kész a Nemzetbiztonsági Bizottság zárt ülésén számot adni.

Via Telex és Hvg.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások