Hirdetés

Német külügyminiszter: Többé nem ejthetnek túszul azok, akik vétóznak

Német külügyminiszter: Többé nem ejthetnek túszul azok, akik vétóznak

2021. június 07. - 18:29
0 komment

 

Heiko Maas: Többé nem ejthetnek túszul azok, akik a vétóikkal megbénítják az európai külpolitikát.

Facebook fotó

Hirdetés

Az AFP hírügynökség tette közzé, hogy Heiko Maas, német külügyminiszter elég keményen reagált az újabb magyar EU-s vétó után. "Többé nem ejthetnek túszul azok, akik a vétóikkal megbénítják az európai külpolitikát" - mondta Maas. Szerinte egész egyszerűen meg kell szüntetni az uniós tagállamok vétójogát, hogy ne akadályozhasson meg egyetlen állam a többi állam egységes fellépését. Mostani nyilatkozatakor nem nevesítette Magyarországot, de egyértelmű, hogy ránk gondolhatott, hiszen a magyar kormány vétóira igazak ezek a mondatok.

A német külügyminiszter elmondta azt is, hogy Európa kohéziójával játszanak azok a tagállamok, amelyek egyedüliként vétóznak. "Ezért egészen nyíltan kimondom: a vétónak mennie kell, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy rajtunk is felülkerekedhetnek."

A magyar vétó után egyébként a Miguel Berger, a német külügyi államtitkár is erőteljes kritikát fogalmazott meg, akkor nevesítve minket: "Magyarország ismét megvétózott egy EU-s állásfoglalást Hongkongról. Három héttel ezelőtt a Közel-Keletről. A közös kül- és biztonságpolitika nem működhet, ha vétópolitikán alapszik. Komoly vitára van szükség, hogy hogyan kezeljük az ellenvéleményeket, a minősített többség lehetőségét sem kizárva."

Via Telex

Tags: 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások