Hirdetés

Nem ítélte el Magyarország az orosz rendőri erőszakot

Nem ítélte el Magyarország az orosz rendőri erőszakot

2021. január 29. - 09:01
0 komment

 

Nem csatlakozott a magyar kormány az Európai Unió által kezdeményezett nyilatkozathoz.

Facebook fotó

Hirdetés

Az Európai Unió tagállami közös nyilatkozatban ítélték el az orosz rendőri erőszakot. Legalább is majdnem közös, mert a 27 tagállamból, 26 írta azt alá. Egyedül Magyarország nem. A távolmaradás nemcsak üzenet értékű, és nem csak szimbolikus, hanem tényleges kára is van, mert így nem veheti napirendre az orosz tüntetések ügyét az EBESZ. Az EU helyett majd árhatóan akkor az USA fogja azt kezdeményezni.

A Szabad Európa birtokába került levélben elítélik a Navalnij letartóztatása miatt kirobbant békés tüntetésekkel szembeni erőszakos rendőri fellépést. A több mint 3800 ember, köztük újságírók, letartóztatása nemzetközi egyezményeket sért. A tagországok a nyilatkozatban felszólították Oroszországot, hogy engedjék szabadon mind a tüntetüket, mind Alekszander Navalnijt.

A Telexnek később nyilatkozott a külügy az ügyben, a következőt: "Hazánk elkötelezett támogatója az olyan alapértékeknek, mint a szólás és gyülekezés szabadsága. A kérdéses felszólalás elhangzott, vagyis hazánk nem akadályozta meg azt."

Via Szabad Európa és Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások