Hirdetés

Nem fogadunk be korlátozások nélkül afgán menekülteket - megszólalt a kormány

Nem fogadunk be korlátozások nélkül afgán menekülteket - megszólalt a kormány

2021. augusztus 16. - 14:51
0 komment

 

Magyar Levente a közmédiának nyilatkozott.

MTI fotó

Hirdetés

Nem fogad be korlátozás nélkül afgán menekülteket a magyar kormány, viszont vizsgálja a lehetőségét annak, hogy a magyar csapatokat segítő fordítóknak segítsenek - nyilatkozott Magyar Levente. A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elsőként kommentálta a kormányból az afganisztánia politikai földcsuszamlást. A konfliktust kirobbantó amerikai csapatkivonásról Magyar a kormány álláspontját úgy összegezte, hogy annak úgy kellett volna lezajlania, hogy Afganisztán ne vájon ismét a nemzetközi terrorizmus fészkévé, és tömeges migráció kibocsátó országává. "Sajnos nem sikerült a világ nagy része által elfogadott és megfogalmazott elvárások szerint végrehajtani a műveletet" - nyilatkozta az államtitkár.

Magyar arról is beszélt, hogy visszautasítják azokat a kezdeményezéseket, hogy korlátozások nélkül kellene befogadni afgán menekülteket. Egyedül azokkal az emberekkel foglalkozik a kormány, akik tolmácsként a magyar csapatok mellett dolgoztak.

Az államtitkár elmondta, hogy "török barátainkon múlik, hogyan kezelik ezt a helyzetet", hányan jutnak el majd Európába a menekülők közül. Magyar komoly potenciális migrációs hullámra számít a röszkei határátkelőn.

Via Portfolió


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások