Hirdetés

Nem fizettek kártérítést Marian Cozma gyilkosai

Nem fizettek kártérítést Marian Cozma gyilkosai

2021. február 08. - 13:44
1 komment

 

12 évvel ezelőtt történt a szörnyű tragédia.

MTI / Kovács Tamás

Hirdetés

Tizenkét évvel ezelőtt gyilkolták meg az akkor 26 éves Marian Cozmát, a Veszprém román válogatott játékosát. Az édesapja, Petre Cozma a román Libertatea újságnak nyilatkozott arról, hogy azóta nem tudta feldolgozni a tragédiát. Bár már csak bottal jár, négy szívinfarktuson és a koronavíruson is túlesett, de minden héten felkeresi fia sírját.

"Azóta is várom, hogy az elkövetők egyszer majd elém állnak, és elmondják, milyen okból gyilkolták meg őt" - nyilatkozta a gyászoló apa a lapnak. A bíróság hiába ítélt meg 200 millió forintos kártérítést a családnak, az elkövetők egy fillért sem fizettek. "Nyugdíjasok vagyunk a feleségemmel. Azt mondták, egyszer megkapjuk azt a pénzt, de az a nap sosem jön el" - mondta Petre Cozma. Nyugdíjasként nejével együtt alig 130 ezer forintnak megfelelő román lejből élnek.

Reménységük az egyik unokájuk, Andrei, aki szintén kézilabdázik, és hasonlít is a nagybátyjra.

Arra a kérdésre, hogy mit csinálna másképp Petre azt mondta: "Mit csinálnék másként, ha lenne rá mód, hogy visszaforgassam az időt? Nem engedném Veszprémbe Mariant? Azért igazolt oda, hogy pénzt keressen a családnak, ráadásul szerették is őt a csapattársak, a szurkolók. Úgyhogy, ha az unokaöccse, Andrei oda akarna menni, támogatnám ebben, nem félteném senkitől és semmitől".

Via Blikk


 

1 komment

Tisztelt szerkesztők!
Lennénk néhányan akik szeretnénk segíteni a Cosma családot. Kérem vegyék fel velem a kapcsolatot, hogy megbeszélhessük ennek a módját.
facebook profilom: Anna Major

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások