Hirdetés

Nem a bűnt védi, hanem a bűnelkövetőt

Nem a bűnt védi, hanem a bűnelkövetőt

2020. július 09. - 12:40
0 komment

 

Nem a bűnt védem. Egy embert, aki bűnt követett el. Sokakat megkísért az ördög – ezzel kezdte az RTL Klubban Mester Csaba annak megvilágítását, hogy miért vállalta el Kaleta Gábor volt perui nagykövet jogi védelmét. Mester egyébként fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen.

Mester Csaba. Forrás: RTL Klub

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a volt perui nagykövet egy évet kapott két és fél évre felfüggesztve, valamint 540 ezer forintos pénzbüntetés fizetésére kötelezték azért, mert egy nemzetközi pedofilhálózat felderítésekor kiderült: 19 ezer pedofiltartalmú képet tárolt a szolgálati laptopján. Kaleta Gábor mindent beismert a bíróságon, ügyvédje azzal védekezett, hogy védence mélyen vallásos és óriási lelkiismeret-furdalás gyötri.

Mester Csaba ügyvéd így folytatta a Fókuszban:

az a helyzet, hogy itt nem abúzusról van szó. A gyermekpornográfia, bár bűncselekménynek van nyilvánítva, de ahogy a bíró is mondta, egy csoportos garázdasággal, vagy egy közokirat-hamisítással egysúlyú bűncselekmény.

Ezek után leszögezte:

Amikor valaki egy általa elkövetett cselekményt beismer, feltár, szörnyen megbán, terápiákat vesz igénybe annak érdekében, hogy abból a mentális állapotból, vagy akár betegségből, ami őt a cselekmény elkövetésére sarkalta, kigyógyuljon, akkor úgy gondolom, hogy az ember mindennel együtt méltó arra, hogy megfelelő, hatékony védelmet kapjon. És ha valaki engem tart alkalmasnak arra, hogy ezt a hatékony védelmet nyújtsam, akkor (…) az úgy gondolom, hogy a bíróság előtti méltányos védelmet megérdemli.

Különös egybeesés, hogy Mester tagja annak a Fehér liliom egyesületnek, amely szexuális zaklatást elszenvedő gyermekek segítését, támogatását szervezi. Az egyesület vezetője azt mondta most az RTL-nek: „A szerencsés megoldás az lenne, ha Mester Csaba távozna az egyesületből.”

Mester azt is mondta: a civil egyesületben betöltött tagság „nem ellentétes a hivatásom gyakorlásával”.

Azokban az ügyekben, amikor gyerekeket abuzálnak, szexuálisan bántalmaznak, sértetti képviselőként járok el.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások