Hirdetés

Nem adja vissza a mandátumát Varga-Damm Andrea

Nem adja vissza a mandátumát Varga-Damm Andrea

2020. május 21. - 18:44

 

A frakcióelnökség hozta a politikai döntést, nem pedig ő, hogy a titkosszolgálati javaslatot miként szavazzák meg – mondta Varga-Damm Andrea a Jövő Tv csütörtök esti műsorában, írja a Magyar Hang. 

Forrás: Facebook/Varga-Damm Andrea

Hirdetés

Az országgyűlési képviselő közölte, olyan emberek hívták fel és biztosították támogatásáról, akikkel már régóta nem is beszélt. Arra jutott, hogy nem adja vissza a mandátumát, marad a Parlamentben. Hozzáfűzte, nem ő hozta meg ezt a döntést, hanem az 1200 támogató, akik mind erre kérték. Az egy létforma szerinte, hogy valaki jobbikos, és nem a párt vezetőségén múlik a dolog, így maradni kíván a közösségben. Jakab Péter és közte elmondása szerint semmilyen konfliktus nem volt, az elnök pedig tavaly novemberben az ATV-ben a bajtársának nevezte őt. Akkor miért ne lehetne egy viszonyt rendezni? – tette fel a kérdést.

Három bekezdést tett ki Varga-Damm Andrea elmondása szerint az egész törvénycsomagban a nemzetbiztonságokat feljogosító rész. Az volt az előzetes jogalkotói szándék, hogy az elkövetők felderítése is hatékonyan tudjon működni. Az eddigi jogszabályi felhatalmazás a politikus szerint szűkös volt. A nyugati országok is küzdenek a demokratikus jogelvek és a beavatkozás között balanszírozva, mondta.

A politikus azt mondta, ha beérkezik egy országgyűlési javaslat, a frakcióelnökségnek el kell azt olvasnia, majd egy vagy több témafelelőst felkérnie. Őt az elmúlt két évben ötvenkét jogszabály esetében kérték fel ilyesmire. Ő jogászként, a honvédelmi-rendvédelmi rendszerek ismerőjeként közelített az egészhez. A benyújtás előtt továbbá egyeztetés volt a Belügyminisztériumban is, ahol szóba kerültek az esetleges módosítók. Elmondása szerint a szavazás előtt egy órával hívták vissza a honvédelmi és rendvédelmi bizottság alelnöki posztjáról, így utóbbi nem lehetett előbbi következménye. Hozzátette, az elmúlt két évben a Jobbik körül sok botrány volt, amit pedig most hibának nevez a pártelnökség, az eddigiekhez képest szerinte elenyésző.

A héten közölte a Jobbik: hibáztak, amikor igennel szavaztak az állami megfigyelésről szóló salátatörvényre. A párt politikusai igent nyomtak arra a javaslatra, ami jelentős felhatalmazással ruházná fel a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot, ezzel komoly adatbiztonsági aggályokat felvetve. A párt azt írta, a téma felelőse a honvédelmi bizottság alelnöke, Varga-Damm Andrea volt, és az ő javaslatára fogadták el azt. Később felszólították a képviselőt, hogy 24 órán belül adja vissza a mandátumát.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.

 


 
Hirdetés

Friss hozzászólások