Hirdetés

Nekünk a tenger a Balaton

Nekünk a tenger a Balaton

2020. június 28. - 10:10
0 komment

 

A Balaton és az Adria árai között az idén szinte nincs különbség.

Illusztráció: wikimedia

Hirdetés

A koronavírus-járvány idején összeomlott a turizmus, ám a vírus hátrálása nyomán éledezik a belföldi turizmus, de a magyarok körében népszerű úti cél az Adria is. A Pénzcentrum összevetette a magyar tó környékének árait a horvát tengerpart hasonló számaival, írja a 24.hu.

Az újság a Budapesttől 600 kilométerre fekvő Rovinjt vette összehasonlítási alapnak. A lap szerint a benzinköltség 37 ezer forint, a Balatonra viszont akkor is 10 ezer forint eljutni, ha a déli part legtávolabbi csücskét, Balatonmáriafürdőt célozzuk meg.

Egy négyfős családnak megfelelő apartman esetében a magyarországi költség nagyjából átlagosan 180–220 ezer forint, ugyanez Horvátországban 200–220 ezer forint.

A horvátországi élelmiszerárakról azt írják, hogy a tej 280–330 forint, a paradicsom 470–500 forint, a marhahús 1400–1800 forint, a krumpli 280–370 forint. A Pénzcentrum szerint ezek az árak nagyjából hasonlítanak a magyarországiakra.

A tengerparton 1800–2800 forint a pizza, 1200–1400 forint a hamburger, 700–940 forint a sült krumpli.

Az újság összegzése szerint nem látszik lényeges különbség az idén a két nyaralóhely között. Ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy ezek átlagárak, nyilván szélsőségesen is eltérhetnek az árak a bemutatottaktól.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások