Hirdetés

A nehéz helyzetben lévők számára marad a hitelmoratórium

A nehéz helyzetben lévők számára marad a hitelmoratórium

2021. szeptember 07. - 13:41
0 komment

 

A Világgazdaság értelmezése szerint nem marad mindenki számára elérhető most már a hitelmoratórium.

MTI / Koszticsák Szilárd

Hirdetés

"Ezek az eredmények számunkra azt mutatják, hogy a járvány utáni időszakban is folytatnunk kell az adócsökkentések és a folyamatos, fokozatos béremelések politikáját, miközben tovább erősítjük a családtámogatási programot, és a hitelmoratóriummal támaszt adunk azoknak, akik nehezebb helyzetben vannak" - nyilatkozta Dömötör Csaba államtitkár a nemrég befejeződött nemzeti konzultációról. Az ellenőrzhetetlen kormányzati bevallás szerint 1,4 millióan válaszoltak a kérdésekre, és meglepetésre 90 %-nyian egyetértettek a kormánnyal és a tervezett intézkedésekkel.

Dömötör szavaivól az olvasható ki, hogy a hitelmoratórium a jövőben már nem lesz elérhető mindenki számára. A Világgazdaság úgy értesült, hogy továbbra is élhetnek majd vele a nyugdíjasok, a gyermeket nevelők, azok, akiknek 2020-hoz képest csökkent a keresetük, és azon vállalkozások, amelyek bevétele 25 százalékkal esett az előző évhez képest.

Az is fontos változás, hogy azoknak kell majd külön jelezniük, akik maradni akarnak a moratóriumban. Maga a lehetőség szeptember 30-áig élne. Magát a pénzügyi konstrukciót a Nemzeti Bank is többízben kritizálta, a kormány viszont büszkeségként tekint az intézkedésre. A GKI Gazdaságkutató Zrt. májusi kutatása alapján a teljes lakossági hitelállomány 15-20 százaléka is bajba kerülhet, amint lejár a moratórium.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások