Hirdetés

Néhány hete alapított céggel nyert 8 milliárdot a NER-közeli exfocista

Néhány hete alapított céggel nyert 8 milliárdot a NER-közeli exfocista

2020. május 29. - 11:53

 

Sáfrány Tamás vállalkozása megalapítása után néhány héttel, lényegében előtörténet nélkül pályázott sikeresen több milliárd forint állami pénzre. Az összegből három hotelt fejleszthet.

Illusztráció: pixabay.com

Hirdetés

Tavaly karácsony előtt alapította meg élete első cégét Sáfrány Tamás, a Tiszakécske amatőr focicsapatának egykori játékosa, majd pályázott és nyert is: nyolcmilliárd forint állami támogatást három hotel fejlesztésére, köztük egy ötcsillagos balatoni hotel megépítésére – írta meg a G7.

Sáfránynak mindez – teszi hozzá a G7 – úgy sikerült, hogy a vállalkozása nem rendelkezik semmilyen előtörténetettel, az interneten lényegében semmilyen információ nincs róla, honlapja sincs, elérhetőségének pedig mindössze Sáfrány gmailes címe van megadva. A lap azt is megjegyezte, hogy bár az eredeti kiírás szerint március vége lett volna a határidő, Sáfrány már január elején leadta a pályázatát. A jelentkezést pedig január 7-én túl sok jelentkezőre hivatkozva felfüggesztették.

G7 cikke szerint Sáfrány közeli kapcsolatban áll a hozzá hasonlóan tiszakécskei Szíjj Lászlóval, aki mára az ország negyedik leggazdagabb embere az állami megrendeléseknek köszönhetően. Sáfrány a Szíjj tulajdonában álló Minerva Pénzügyi Zrt. felügyelőbizottságának tagja, emellett egy olyan hotelben is vezető pozíciót tölt be, amely szintén a milliárdosé.

A programot, amelyen Sáfrány nyert, az állami Magyar Turisztikai Ügynökség hirdette meg. A pályázaton döntő többségében Magyarország leggazdagabbnak számító vállalkozói nyertek. Jutott pénz többek között a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó szállodákra, de a Csányi Sándorhoz, Garancsi Istvánhoz és Hernádi Zsolthoz köthető tihanyi kastélyszállóhoz is vándorolt a támogatásból.

A G7 kereste a turisztikai ügynökséget, hogy megkérdezze, hogyan lehetséges, hogy egy frissen alapított cég három projektre összesen nyolcmilliárd forintot kapjon, ám nem érkezett választ.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások