Hirdetés

Negyvenkét diák és tíz tanár került karanténba Pápán

Negyvenkét diák és tíz tanár került karanténba Pápán

2020. szeptember 16. - 06:25
0 komment

 

Járványügyi megfigyelés alá került a pápai Petőfi Sándor Gimnázium egyik osztálya és annak tanárai, írja a Pápa Ma.

Forrás: Facebook/Pápai Petőfi Sándor Gimnázium

Hirdetés

Bognár Anita intézményvezető a lapnak elmondta, hogy az osztály egyik tanulója Covid-pozitív lett. A fiú már a múlt héten sem volt iskolában, a pozitív teszt után pedig a VMKH Pápai Járási Hivatalának Népegészségügyi Osztálya járványügyi megfigyelés alá helyezte az egész osztályt és tanáraikat , illetve azt a pár tanulót is, akivel más tanórán érintkezett a fertőzött fiatal.

– Sajnos később kiderült, hogy ugyanebben az osztályban van még egy pozitív eset, a második diák a múlt csütörtökön volt utoljára iskolában. Valamennyi érintett pedagógust, akik tanították ezeket a tanulókat, tesztelni fogják. Az érintett osztály tanulóit is tesztelik, ez az osztály tantermen kívüli digitális oktatásba került, erről tegnap  Maruzsa Zoltán államtitkár értesített bennünket, ez feloldásig van érvényben – közölte Bognár Anita, aki hozzátette, az iskola szigorúan betartja a járványügyi előírásokat, vagyis beléptetésnél kezet kell fertőtleníteni, illetve a közösségi terekben elvárt a maszk használata. Kiemelte: az érintett tantermet és mosdót, amit az adott osztály használt, fertőtlenítették. Természetesen a mosdókat folyamatosan, napi szinten is fertőtlenítik.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások