Hirdetés

Négy ellenzéki a különleges jogrend ellen szavaz

Négy ellenzéki a különleges jogrend ellen szavaz

2020. november 10. - 11:57
0 komment

 

Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs képviselők szerint a kormány már most is kétféle jogcímen hozhat rendkívüli intézkedéseket: az egészségügyi válsághelyzet és a járványügyi veszélyhelyzet korlátlan felhatalmazást ad a kormánynak a járványkezelésre – írta Hadházy Ákos, ezért a három független képviselő csoportja nem szavazza meg a különleges jogrend alatt hozott rendeletek 90 napos meghosszabbítását.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Hirdetés

Az ellenzéki frakciók a korábbi nyilatkozatok alapján meg fogja szavazni a hosszabbítást, mert tavasztól eltérően belekerült a 90 napos határidő, amit akkor is követeltek.

„A tavaszi és őszi tapasztalatok is azt mutatták, hogy a kormány gátlástalanul visszaélt a rendeleti kormányzás adta lehetőségekkel: jó példa erre az információs jogok kiüresítése, a gödi különleges gazdasági övezet létrehozása, a hároméves munkaidőkeret egyoldalú elrendelésének lehetősége, az önkormányzatok kivéreztetése vagy a szájzártörvény” – magyarázták Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs  független képviselők, hogy ők miért szavaznak nemmel.

Székely Sándor független képviselő, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alapítója közleményben tudatta, hogy nemmel szavaz a kormány indítványára, mert tavasszal, a határidő nélkül biztosított rendkívüli jogrend idején, a kormány visszaélt a felhatalmazással, ellentmondásos intézkedéseket hozott, olyanokat, amelyeket saját hatáskörben vagy a kétharmados országgyűlési többségével is meghozhatott volna. A gyakorlat azt bizonyította, hogy a kormány az Országgyűlés ellenőrző funkcióját akarta kikapcsolni – írta Székely.

via 24.hu

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások