Hirdetés

Navracsicsot gazdaságfejlesztési kormánybiztosnak nevezték ki

Navracsicsot gazdaságfejlesztési kormánybiztosnak nevezték ki

2020. szeptember 06. - 07:48
0 komment

 

Négy zónára osztotta az országot a kabinet, mindegyik élére kormánypárti politikust állított, hogy pörgesse a gazdaságot, Palkovics László is kapott egy területet.

Forrás: flickr.com

Hirdetés

Négy gazdaságfejlesztési zónát hozott létre a kormány az egész országot lefedve, Pest megyét, Budapestet és a megyei jogú városokat kivéve. Az erről szóló kormányrendeletek pénteken jelentek meg a Magyar Közlönyben.

A kormánybiztosok feladata, hogy figyelemmel kísérjék a 3–6 megyéből álló zónát érintő európai uniós és nemzeti forrásból megvalósuló fejlesztési tervek előkészítését és végrehajtását, tájékozódjanak a gazdasági szereplők által megvalósítani tervezett beruházásokról és fejlesztési igényeikről, és véleményezzék a fejlesztési terveket. Együtt kell működniük az önkormányzatokkal és a gazdasági szereplőkkel, irodájuk lesz a régióban az egyik megyeházán. Tevékenységüket a miniszterelnök a Miniszterelnökséget vezető miniszter útján irányítja. 

Az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos Palkovics László innovációs és technológiai miniszter lett.

Északnyugat-Magyarországot Navracsics Tibor kapta, aki 2010–2014-ben miniszter és képviselő volt, majd 2014–2019-ben az Európai Bizottság magyar tagja, és tavaly óta a veszprémi Európa Kulturális Fővárosa program megvalósulásáért felelős kormánybiztos. 

A Dél-Dunántúl felelőse Mikes Éva egykori pécsi alpolgármester, fideszes országgyűlési képviselő és államtitkár.

A Dél-Alföld kormánybiztosa Nemesi Pál, a Ferroép nevű építő-szerelő magánvállalkozás vezérigazgatója, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki tavaly a Fidesz által támogatott független jelöltként sikertelenül indult el Botka László ellen a szegedi polgármesterségért.

Az új kormánybiztosok munkájukért nem kapnak pénzt. A saját minisztériumot vezető Palkovics kivételével viszont jár nekik egy-egy titkárság a Miniszterelnökségen, legfeljebb hét-hét, illetve Navracsics esetében 20 fővel.

Navracsics Tibor augusztusban a Népszavának adott interjúban arról is beszélt, hogy nem ő távolodott el a Fidesz hatalmi centrumától, hanem a párt tolódott tőle jelentősen jobbra.    

via  hvg.hu 

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások