Hirdetés

Navracsics Tibor tehet pontot a sümegi fideszes botrányokra

Navracsics Tibor tehet pontot a sümegi fideszes botrányokra

2021. szeptember 04. - 08:00
0 komment

 

Mint a Fidesz választókerületi elnöke a sümegi kistérség polgármestereinek.

Sümegi Szó

Hirdetés

Szépen példázza 2021 Magyarországát, hogy az elvileg pártpolitikától teljesen független szervezetet, a Sümegi Kistérségi Többcélú Társulást egy ügy napirendre tűzésére kérte a Fidesz választókerületi elnöke. Az vizsgálatot kezdeményező nyílt levél akkor is furcsa, ha ez a választókerületi elnök Navracsics Tibor, korábbi miniszter és EU-s biztos.

Facebook-oldalán közzétett megkeresésében arról írt, hogy csak kinevezése után értesült a Sümegi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetőjének közokirat-hamisításáról. Szabó Krisztina, aki egyben a kistérség vezetőjének, Sömeg polgármesterének a párja hamis érettségivel szerezte diplomáit, és tölti be tisztségét, kézhez kapva ezáltal havi két milliós fizetést. Amely bérezés ráadásul akkor emelte meg ilyen mértékűre Végh László, mikor már javában dúlt a botrány a hamis papírok körül.

Navracsics Tibor megszólalását a sümegi ellenzék vezetője, Kovács Mihály úgy kommentálta, hogy "úgy tűnik, Navracsics úr elküldte a selyemzsinórt Szabó Krisztinának és Végh Lászlónak". Feltehetően a korábbi EU-s biztos indul majd egyéniben fideszesként a körzetben, és nem szeretne sorra kidőlő csontvázakat találni maga mögött - folytatta fejtegetését Kovács.

Az Alfahír megkereste Rig Lajost is, a térség listáról bejutott parlamenti képviselőjét, aki az ellenzéket képviseli majd a 2022-es választáson, aki elmondta, Navracsics Tibornak már korábban kellett volna cselekednie, ha rendet akart volna pártja választókerületi dolgaiban. Leszögezte azt is, mennyire visszás, hogy a fideszes választókerületi elnököknek kénytelenek ugrálni a térség független polgármesterei. "Mi ezen változtatni fogunk, és elérjük, hogy a polgármesterek semmilyen téren ne függjenek a politikától" - nyilatkozta Rig Lajos.

Via Alfahír


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások