Hirdetés

Navalnij már nincs kómában

Navalnij már nincs kómában

2020. szeptember 07. - 17:13
0 komment

 

Az orosz ellenzéki orvosai szerint arról még túl korai beszélni, hogy milyen hosszú távú hatásai lehetnek a mérgezésnek.

Forrás: wikipédia

Hirdetés

Javult Alekszej Navalnij állapota a berlini Charité Egyetemi Kórház hétfő délutáni közleménye szerint, írja a hvg.hu. A hazájában megmérgezett orosz ellenzéki politikus – akit augusztus 22. óta kezelnek az intézményben – már nincs mesterséges kómában, és a lélegeztetőgépről is lekerült.

Verbális ingerekre is reagál – olvasható a kórház honlapján –, de azt még mindig túl korai megbecsülni, hogy a súlyos mérgezés, amit elszenvedett, milyen hosszú távú következményekkel jár majd.

Navalnij augusztus 20-án került kórházba Omszkban, miután rosszul lett egy belföldi repülőjáraton. A hozzá közel állók már akkor arról beszéltek, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legnagyobb kritikusát megmérgezhették. Az omszki orvosok azonban tagadták a mérgezés lehetőségét. Két nappal később adták ki a politikust, akit egy németországi civil szervezet szállított a berlini Charitéba. Az ottani orvosok néhány nap után közölték: a vizsgálati eredmények mérgezésre utalnak, később pedig megnevezték az anyagot is: a 2018-ban az angliai Salisburyben elkövetett Szkripal-merényletben is alkalmazott Novicsok nevű szert, vagy egy nagyon hasonló vegyületet vetettek be Navalnij ellen.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások