Hirdetés

Navalnij már Németországban van

Navalnij már Németországban van

2020. augusztus 22. - 12:22
0 komment

 

Megérkezett Berlinbe, fedélzetén a kómába esett Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikussal az érte küldött német repülőgép szombat reggel. A gép hajnalban indult el a szibériai Omszkból.

Forrás: wikipédia

Hirdetés

Alekszej Navalnijt Európa egyik legnagyobb egyetemi kórházában, a berlini Charité kórházban kezelik majd. 2020-ban a Newsweek ezt az intézményt választotta a kontinens legjobb kórházának.

A gép már péntek reggel megérkezett Omszkba, ám a helyi orvosok akkor még nem engedélyezték a szállítását, mondván, nincs olyan állapotban. Péntek este jelentették be, hogy megadták az engedélyt. Navalnij környezetében úgy vélik, hogy az orvosok azért húzták az időt, hogy a mérgező anyag már ne legyen kimutatható.

Alastair Hay, a Leeds Orvostudományi Egyetem professzora azt mondta, hogy eltart egy ideig, amíg biztosan ki lehet zárni a mérgezés lehetőségét. Különösen akkor, ha nagyon mérgező anyagról van szó. Az ilyan toxin alacsony koncentrációban van jelen a szervezetben. Sok szűrőviszgálatra van szükség, mert vannak olyanok, amik ezt a kis mennyiséget nem mutatják ki.

Navalnij augusztus 20-án, csütörtökön lett rosszul a Tomszk–Moszkva repülőjáraton, ami miatt a gép kényszerleszállást hajtott végre Omszkban. A politikus kómába esett, géppel lélegeztették.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások