Hirdetés

Nahát!

Nahát!

2021. január 23. - 08:14
0 komment

 

A tegnap reggeli legfőbb vezíri rádióban elhangzott zagyvalékon még mindig rágódok. Az országban 11 év teljhatalmú központosítás után van bőr a képén arról dumálni, hogy az uniós központosított vakcinabeszerzés rossz. Nahát! Tényleg? Dehát például a magyar kórházak központosított ellátása csodálatos a propagandájuk szerint. Mindig mindent időben megkapnak az eüben, ami a gyógyításhoz szükséges. Ráadásul olcsóbban, gyorsabban, mintha minden kórház egyenként szerezné be-hirdetik. :)

Facebook fotó

Hirdetés

De ha ezt az Unió csinálja, akkor már baj és az országok nem jutnak elegendő vakcinához a központosítás miatt. Az sokkal jobb lenne, ha a németek, franciák … versenyben harcolnák ki az oltóanyagokat maguknak. A nagy Magyar Nép biztos sikeresen tudna a százmillió körüli népekkel versenyben hozzájutni elegendő korszerű vakcinához. Hiszen a maszkhiány idején olyan nem fordult elő, hogy a németek, hollandok megtartották és beszerezték maguknak   a maszkokat egyénileg, mi meg hallgattuk a hülye dumákat, hogy miért jó, hogy nincsen, és miért veszélyes, vagy felesleges a viselése.

Amúgy a magyar valóságban a kecskeméti kórház nem vett adományokból lélegeztetőgépet a napokban. Jutott nekik a 16 ezer központilag beszerzett és raktárban porosodóból. Vagy nem? Az oltópontokon a kevés vírus ellenes vakcinával olyan jól gazdálkodnak a szigorú központi ellenőrzés és elszámoltatás mellett, hogy nem fordulhat elő, hogy a kiolvasztott, de fel nem használt korszerű vakcinákat kidobják a nap végén, vagy az oltási sorrendben hátul kullogó, de jó kapcsolatokkal rendelkezőket oltsák és elfogyjon a jogosultak előtt. Vagy mégis ez a valóság?  Pedig van ám regisztráció és előzetes jelentkezés rá! Csak a szervezettség és az ahhoz szükséges tudás nincsen sehol. Én ezért bízok az uniós központi beszerzésben és elosztásban! A magyar kormány fejetlen csirke módjára a világban összevissza rohangáló fürkészőivel, meg portyázóival már bizonyított előttem!!!

Állig fegyverben vártuk ám a vírus jelenlegi hullámát! Tízezer rokonunk, barátunk, hozzátartozónk lett az áldozat. A kormányzat vírustájékoztatóján a kiskosztümös bohóc hol a maszkviselés káros hatásait ecsetelte az egyébként egészséges embereknél, hol annak létfontosságát hangsúlyozta kicsivel később. Ezek a szövegek érdekes összefüggést mutatnak azzal a ténnyel, hogy amikor káros volt a maszk, akkor éppen a központi felkészülés és beszerzés maszkhiánnyal boldogította az országot, de amint a csináld magad mozgalomban megtanultunk otthon maszkot készíteni azonnal kötelező viselet lett. A fidiotizmus pedig a bohócával és a kommunikációjával lekövette.

Most a vakcinákról a központi kommunikáció a „kevés van, mert az unió nem engedi” dumán kívül és arról, hogy ők aztán napi hány millió főt tudnának oltani, más nem hangzik el. Mondjuk nem ártana, ha elmondanák, hogy a vakcinák milyen alapon immunizálnak. Nem ártana, ha elmondanák, hogy melyik vakcinának milyen utóhatásai várhatók, vagy azt, hogy fogalmuk sincsen róla. Tök édi, hogy a Szerbia, kínai szérummal beoltott magyarjait emlegeti a legfőbb vezír, hogy lám ott is olthatnak ezzel. Hasonló szintű duma az is, hogy minden gombát legalább egyszer meg lehet enni, ezért ne féljünk a gombafogyasztástól!

Az még aranyosabb, hogy ecseteli az újranyitást, de csak akkor, ha átoltják az országot, de pár mondatával később már meglengeti, hogy gondolkodnak a korábbi nyitási verzión. Csak nem a közvéleménykutatási népszerűség változási adatoktól függ a döntés?

Attól viszont teljesen megnyugodtam, hogy az állampolgárok szabadságát osztályozó oltási igazolással még várnak. Na, abból lesz még káosz, ha bevezetik! Hogyan is szokták csinálni? Az igazolással lehet kocsmázni, színházba járni, koncerten megjelenni és 0-24 órában bárhová eljutni, de az ellenőrzése csak szúrópróba szerű lesz és a kocsmáros, színházi beléptető… felelőssége lesz, ha valaki megszegi. Annak meg külön bukéja lesz, hogy ha a kocsmában, étteremben dolgozónak sem lesz igazolása!! A lebukott bűnöst jól megbüntetik és a kocsmát, színházat meg bezárják hónapokra.  A szabálytisztelők pedig szobafogságban várnak a sorukra, ami amint a vezír és sleppje oltásra került már nem lesz annyira gyorsan végrehajtandó. A devizahiteles mentőcsomagok tapasztalata alapján állítom. Az első kör kimenekítését, amikor a politikusok elsősorban magukat mentették, alig két hét alatt törvénnyel biztosították az ötlet felmerülése után. Az utolsó körnek már két évig tartó huzavona után adtak lehetőséget a menekülésre sokkal rosszabb kondíciókkal.

A koronát a külügyminiszter magasztalása rakta fel az „előadásra”. A legfőbb vezír tényleg teljesen hülyének nézi az ország népét. 300 milliárdért, a senki által nem látott, túlárazott lélegeztetőgépeket beszerző, pedofil nagykövetet megtűrő, hazalopó, az amerikai elnökjelöltbe durván és a diplomáciában színvonal alatti módon beleszálló… alakot méltat? Mi az a szint, ami valakit alkalmatlanná tesz a szemében ezek után? Ámbár a kalapácsnak több a joga dönteni szegelés közben, mint egy kiszolgálónak a vezír környezetében.  Magát meg mégsem bírálhatja nyilvánosan!

Az érettségire készülőknek is kijutott.  Lehet, hogy lesznek kontaktórák, de lehet, hogy nem. Hová is vezetne a rohanás, kapkodás, tervezés? Van még kb. három hónap az érettségiig. A magyar érettségire készülő az egyébként egy csodás fajtája a világ ifjúságának. Neki elég, ha pár napon keresztül kap tanári segítséget felkészülni a felvételit és az érettségét biztosító vizsgára! A lényeg, hogy a legfőbb vezír gondol rájuk!

11 év tapasztalatával állítom, hogy azok a szerencsések, akik nem jutnak a legfőbb vezír eszébe sem azért, mert „segíteni” szeretne nekik, sem azért, hogy megleckéztesse őket. Végeredményét nézve ugyan az ez a két dolog esetében.

Kovács József


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások