Hirdetés

Nagyinterjú Márki-Zay Péterrel, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjével, Hódmezővásárhely polgármesterével

Nagyinterjú Márki-Zay Péterrel, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjével, Hódmezővásárhely polgármesterével

2021. május 12. - 12:47
0 komment

 

Az interjúban Márki beszél lehetséges kormányváltásról, saját hitelességéről, az ellenzékről, valamint Lázár Jánosról is.

Márki-Zay Péter Facebook oldala

Hirdetés

„Orbán Viktort csak azoknak a szavazatával lehet leváltani, akik most még bizonytalanok. Sokuknak a mai pártkínálat még nem elég biztosíték arra, hogy igazi rendszerváltás legyen. Ezeket a szavazókat jobban tudom megszólítani, mint a pártjelöltek.” Úgy gondolja, hogy Hódmezővásárhelyen a kétharmados fidesz többségből sikeresen hoztak létre ellenzéki többséget, ott is pártosodás nélkül. Mindegyik pártnak komoly csomagja, ebből kifolyólag pedig elutasítottsága is van, véli a miniszterelnökjelölt.

Saját magán kívül még Karácsony Gergelyt látja esélyesnek Orbán ellen, de bármelyik jelölt nyeri majd az előválasztást, azt támogatni fogja.

A programját szakértőkre bízná. „Amikor ennyire a gödör mélyén van az ország, akkor nem lehet más az irány, csak felfelé. Hogy ez jobbra vagy balra menjen, azt később kell eldönteni, nem most. Részletkérdés, hogy hány százalék legyen az áfa, amikor nincs meg az alapvető jogbiztonság, felrúgják a piacgazdaság szabályait, magánkézbe juttatnak iszonyatos mennyiségű állami vagyont, és a keleti diktatúrák irányába távolodunk Európától.”

Úgy érzi az ellenzéki pártoknak fontos, hogy először saját maguk háza táján tegyenek rendet. Az elutasítottság nagyban azzal csökkenthető, ha megszabadulnak a korrupt emberektől, különben nem fognak nekik bizalmat szavazni a választók 2022-ben.

Beszélt az elszámoltatások hiányáról is, amiért több jelenlegi ellenzéki városvezetés is a szőnyeg alá seperte a volt fideszes városvezetések korrupciós ügyeit. „Szerintem ez nyilvánvaló. Egyrészt akadnak ellenzéki politikusok is, akik érintettek, a Fidesznek pedig beépített emberei vannak az ellenzék soraiban, illetve több olyan városvezetőről tudunk, akiket a Fidesz meg tudott venni, le tudott kenyerezni.”

Márki beszélt Lázár Jánosról is, nem érti, miért nem áll ki vele vitázni. „Lázárnak a hivatalos, adózott jövedelméből nem jöhetett össze ekkora vagyon, ezzel nem tud elszámolni.”, véli a polgármester. “Semmilyen rendezvényre nem jön el, pedig hivatalból is meghívjuk a közgyűlésekre, díjátadásokra, városi ünnepségekre. Eközben látványosan szabotálja a város fejlődését, az ingyenes óránkénti buszközlekedést, a Modern Városok Programját.”

Beszélt a mai parlamenti helyzetről is. „A mai parlamenti keretek között az ellenzék szerepe minimálisra csökkent. Egyetértek azzal, hogy sokkal komolyabb üzenete lett volna az ellenzéki teljes obstrukciónak, mert a Fidesz nem tudta volna Magyarországot legitim demokráciának nevezni, ha az ellenzék egészen egyszerűen nincs a parlamentben.”

A nagyinterjú a Telex-en megtalálható teljes terjedelmében.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások