Hirdetés

Nagy Blanka kilépett a Momentumból

Nagy Blanka kilépett a Momentumból

2020. november 30. - 12:47
0 komment

 

Vasárnap megjelent hírek szerint kilépett a Momentumból Nagy Blanka. A szegedi egyetemi hallgató azt nyilatkozta a Hódpressnek, nem azért lépett ki mert nem indítják majd a 2022-es választásokon, hanem közvetlen pártbéli környezete nem volt már elfogadható számára. Másik pártba nem fog átlépni, és reméli az ellenzék képes megvalósítani a tervezett összefogást 2022-ben, amiben még mindig hajlandó segíteni.

Nagy Blanka/Facebook/Dudás Péter fotó

Hirdetés

Amikor 2019-ben csatlakozott a párthoz, úgy gondolta jó közösségbe kerül, ám már az első hónapja alatt is feszültnek érezte magát, ami azóta sem változott – mondta Nagy Blanka, aki sokszor úgy érezte, mintha ő lenne a “rosszfiú”. Aktivizmusa és tenni akarását nem úgy fogadták, ahogy ő azt remélte, és a kéréseit sem vették figyelembe a legtöbb esetben.

A központból sokszor hivatkoztak pártfegyelemre, amiket a hallgató állítólag rendszeresen megszegtem az aktivizmusával. Nagy tovább hangsúlyozta, hogy nem azért lépett ki mert nem indulhat. Sokkal inkább ez a számára toxikus környezet miatt hozta meg döntését. Hozzáteszi, szívesen megmérettetné magát egy választáson, mivel szerinte az ő korosztálya, a 18-23 év közöttiek, nincsen reprezentálva a politikában. “Ez egy nagyon jelentős csoport, mindig azt mondják, tiétek a jövő, de amikor jönne valaki, akit érdekel is a politika, akkor mindig megkapja, hogy még túl fiatal. Ezt a nézőpontot sürgősen el kellene felejteni” - mondta.

Nagy szerint az ellenzéki pártok alig foglalkoznak szakpolitikai kérdésekkel, és energiáik nagy részét éppen egymás ócsárlására, hiteltelenítésére fordítják. Úgy véli ezeken kéne először változtatni 2022-ig, mert nélkülük nem lesz politikai fordulatot.

Végezetül hangsúlyozta, hogy nem bánta meg, hogy belépett a Momentumba, nem akarja a pártot, pláne annak vezetését bántani. Úgy érzi, hogy ‘nem működött közöttük a kémia’. Van ilyen. Ettől függetlenül, az arra nyitott ellenzéki szereplőkkel a továbbiakban is szívesen együttműködne. A politikától tehát nem kíván elszakadni, másik pártba sem tervez jelen állás szerint belépni.

Nagy Blanka közben az Azonnalinak is elárult pár részletet a kilépésről


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások