Hirdetés

A Momentum és a Jobbik lehet az online előválasztás nyertese

A Momentum és a Jobbik lehet az online előválasztás nyertese

2021. május 14. - 17:02
0 komment

 

A Political Capital elemzője a 168 Órának beszélt az esélyekről.

MTI / Mohai Balázs

Hirdetés

László Róbert, a Political Capital választási szakértője kevés esélyt lát arra, hogy a Fidesz meghekkelné az előválasztást, de hogy az aktivistáik belezavarnak, az lehetséges - nyilatkozta a 168 Órának az elemző. A hat ellenzéki párt a hőten közös nyilatkozatban jelentette be, hogy megállapodtak az előválasztás lebonyolításának részleteiről. A legnagyobb vitát az online regisztráció kérdése jelentette, végül amellett döntöttek, hogy az offline regisztráció és szavazás mellett minderre online térben is lehetőség lesz.

László elmondta, hogy bár arról is volt vita, hogy két fordulósak legyen az egyéni körzetek előválasztásai is, de sejtethető volt a végeredmény. Az egyéni körzetekben végül egyfordulós lesz a szavazás, így azonban jobban lehet majd aktivizálni a polgárokat a részvételre, és az online térben sokakat el lehet majd érni.

Az elemző meglátása szerint a Jobbik és a Momentum számára előnyösebb az, hogy a személyes szavazáson túl online is le lehet majd adni voksunkat az előválasztáson, "de egyáltalán nem biztos, hogy a DK ne tudná megoldani, hogy profitáljanak ebből" - tette hozzá László Róbert.

Arra a kérdésre, hogy mekkora a veszélye a Fidesz beavatkozási kísérleteinek, az elemző kiemelte, hogy ennek megvan a veszélye. A kormánypárt szimpatizánsai és aktivistái megkísérelhetnek szavazni akár online, akár offline formában. Azt azonban nem tartja reális fenyegetésnek, hogy a kormánypártok szervezetten hekkelnék meg a választást. Túl nagy a lebukás veszélye, amellyel sokkal nagyobb kárt okozhatnának maguknak.

Via 168 Óra


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások