Hirdetés

Miniszteri biztos: nem kompenzálják az önkormányzatokat

Miniszteri biztos: nem kompenzálják az önkormányzatokat

2021. március 30. - 16:07
0 komment

 

Balla György miniszteri biztos a 168 órának nyilatkozott.

MTI / Balogh Zoltán

Hirdetés

Balla György miniszteri biztos, fideszes országgyűlési képviselő, aki Szolnok város korábbi alpolgármestereként maga is ismeri az önkormányzatok működését azt nyilatkozta, hogy "nincs mit kompenzálni" az elvont iparűzési adó miatt. Úgy magyarázta ezt, hogy nem elengedés történt ugyanis, hanem a lefelezett iparűzési adó ott maradt a vállalkozásoknál. Igaz, hogy az a fél hiányzik az önkormányzatok kasszajából, emiatt "mínuszban vannak, de mindenki más is mínuszban van, a kormány is" - nyilatkozta a miniszteri biztos.

Azt is elmondta, hogy ezt végigbeszélte a polgármesterekkel. "Mind a 47 érintett, 25 ezernél több lakosú vidéki várossal egyeztettem, hamarosan elkészül az előterjesztésem, ami alapján májusban várható kormánydöntés" - fejtette ki Balla. Bár nem terveznek kompenzálni, annyi kiegészítést tett, hogy „a kormány megnézi, milyen segítséget tud nyújtani ezeknek a városoknak”. Egyes beruházásokhoz és fejlesztésekhez, feltehetően megcímkézett támogatásokat tudnak majd adni, esetleg újabb feladatokat vonnának el az önkormányzatoktól.

Ballát pár hete nevezte ki Gulyás Gergely miniszter abból a célból, hogy az általa említett egyeztetéseket lefolytassa. Az önkormányzati vezetőkkel lezajlott találkozókról Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere azt nyilatkozta, hogy "az az egész kompenzációs egyeztetősdi nem volt több, mint udvariassági pofavizitek összessége".

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások