Hirdetés

Mindenki titkolózik a milliárdos vagyonú veszprémi srácokról

Mindenki titkolózik a milliárdos vagyonú veszprémi srácokról

2019. november 19. - 05:53

 

Nem gondolják, hogy a nyilvánosságra tartozik, mire költ az állam 800 millió forintot. A minisztérium és a kedvezményezett száján is cipzár van – írja a hvg360.

Az egyik felújított veszprémi irodaház. Forrás: hvg

Hirdetés

Rövid időn belül már a második veszprémi irodaházát építi a Pannon Térség Fejlesztéséért (PTF) Nonprofit Kft., amelynek alapító tulajdonosa, Tóth Gábor Szilárd 2015 és 2018 között beszállt a Fidesz holdudvarához tartozó Pesti Srácok kiadójába.

A PTF fél évvel a létrehozása után, 2017 végén 800 millió forint támogatást kapott egy Pannon Információbiztonsági Központ létrehozására, de a forrás gazdája, az Innovációs és Technológiai Minisztérium még közérdekű adatigénylésre sem adott érdemi választ a HVG-nek, hogy mit fed az információbiztonsági központ, Tóth pedig többszöri felszólításra sem válaszolt.

A nonprofit kft. vagyona mindenesetre már 2018 végén egymilliárd forint felett volt, gyakorlatilag nulla árbevétel mellett, és az információbiztonsági központ működéséről sem hallani. A PTF ellenben két éven belül már a második irodaházat újítja fel és bővíti Veszprém belvárosában, az elsőt 160 millió forintból, a másodikat 620 millió forintból.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások